De nietsvermoedende voorbijganger denk je dat gewoon een glaasje jus d’orange aan het drinken bent, maar ondertussen zit je gewoon aan de champagne. Ja dat lees je goed. Een mimosa cocktail is het luxe vruchtensap 2.0 en eentje die in de weekenden tijdens de brunch graag op tafel staat. Iets met de alcohol houdt die kater wat meer op een afstand? 🙂

Wat is een Mimosa cocktail drankje

Een ‘mimosa’ is een cocktail van champagne en vruchtensap, met name jus d’orange. Het sprankelende en kleurrijke drankje is niet alleen voor de Beverly Hills Housewives weggelegd, maar over heel de wereld kun je lekker genieten van de mimosa cocktail. Een (te) grote zonnebril op je neus – om je kater mee te verbergen – is overigens optioneel. Het is een populair drankje voor tijdens een uitgebreide (weekend) brunch, maar ook op feestjes en trouwerijen. Er is mij zelfs ten oren gekomen dat je tijdens een business class vlucht lekker een mimosa kunt wegnippen. Je staat wat mij betreft vrij om de (vaak prijzige) champagne te vervangen door de prosecco of cava. En zelfs de sinaasappels kun je vervangen door bijvoorbeeld grapefruit of ander fruit. Varieer dus lekker met dit cocktail recept!

Mimosa met sinaasappelsap
Mimosa met grapefruit

Nog meer lekkere zomerse drankjes en cocktails

In een zonnig weekend mag die mimosa cocktail natuurlijk niet ontbreken aan de brunchtafel. Maar een sterke ijskoffie of een heerlijk gekoelde Amerikaanse Iced Tea is natuurlijk ook heerlijk genieten op zomerse dagen. Begint het zomerzonnetje alweer wat te zakken? Dan vieren we de namiddag met bijvoorbeeld deze 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken. Hou je van lekker veel ijs? Dan zijn deze 10x Gin Tonic recepten een regelrechte aanrader voor je. Hoe dan ook: hou het hoofd lekker koel deze zomer met verfrissende cocktails!


Print

Recept: Mimosa Cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een ‘mimosa’ is een cocktail van champagne en vruchtensap en dan met name jus d’orang. Van origine behoort deze cocktail tot de elite dus hoor je mimosa’s natuurlijk met champagne te maken. Maar je kunt uiteraard ook de goedkopere cava, prosecco of een alcoholvrije bubbel gebruiken om mimosa’s te maken. Je kunt het sinaasappelsap natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld vers geperst grapefruit sap, mango sap, of ananas sap dus varieer heerlijk met het maken van mimosa’s.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 minuten
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml champagne
  • 1 tl cointreau

 

Extra:

  • champagne flute glas
  • schijfje sinaasappel, ter decoratie

Instructions

  1. Schenk het sinaasappelsap in een lange champagne flute. Schenk hier rustig en voorzichtig de champagne bovenop. Je wilt immers niet dat het glas overstroomt. Roer heel zachtjes en kort door elkaar.
  2. Lepel nu een de cointreau (sinaasappel likeur) bovenop de cocktail. Je kunt eventueel ook Licor 43 gebruiken. Voor een alcoholvrije variant vervang je de likeur door een theelepel suikersiroop of grenadine siroop.
  3. Snijd 1 -2 ‘kwartjes’ uit een schijfje sinaasappel en maak een inkeping in het vruchtvlees. Schuif het partje nu over de rand van het glas te decoratie en serveer direct!

Proost! Groetjes, Betty

Notes

Afmeten doe je zo!

  • Check vantevoren of je barmaatje 15 – 20 – 30 – 40 ml kan afmeten. Zo weet je precies wat je afmeet met de kleine of grote kant.
  • Wist je dat een eetlepel 15 ml kan dragen? 60 ml is dus totaal 4 eetlepels.

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van mimosa cocktail recepten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago