Wil je lekker kunnen genieten van een fris stukje taart boordevol eiwitten? Ik ging aan de slag met een gezondere cheesecake en maakte deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt!
Mijn opa was altijd fan van kwarktaart. Terwijl iedereen het liefst een appeltaart op verjaardagen at, vroeg opa altijd of er ook een kwarktaart was. Op een gegeven moment werden deze alleen al speciaal gebakken voor opa en daarmee bleken steeds meer mensen ook fan te worden van de frisse en romige kwarktaart. Inmiddels heb ik er al meerdere varianten van online staan dus leef je lekker uit met recepten uitproberen. Maar deze roze kwarktaart met aardbeien breng ik op smaak met basilicum en munt en dan maakt hem er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben! Daarnaast zoet ik deze ook met een beetje honing in plaats van suiker, dus het blijkt ook nog eens een gezonde(re) kwark taart te zijn!
Oh wat kan ik toch heerlijk genieten van zo’n romige maar frisse kwarktaart! Jullie ook? Uiteraard kun je op deze site nog meer (gezondere) kwartaart recepten terugvinden. Maak bijvoorbeeld ook een deze klassieker: een citroen kwart taart! Maar met een ‘gestoomde’ kwarktaart met chocolade steel je ook echt de show! Wist je dat je voor het ontbijt zelfs deze oranje ontbijttaart met yoghurt en perzik kunt maken!
Wil je lekker genieten van een lekker stukje taart? Maak dan eens deze roze kwarktaart met aardbeien, basilicum en munt. Je maakt deze taart met een koekjes deegbodem en hij bevat lekker veel eiwitten en proteine dankzij de magere kwark.
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kwarktaart met aardbeien wilt maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Gebruik je ongezoete slagroom??
Hi Kirsten,
ik gebruik inderdaad ongezoete slagroom. Zoals je kunt lezen is de taart al gezoet met vers fruit en honing. En daarnaast is de optimel ook al zoet van smaak.
Dus zo hoef je geen extra suiker meer toe te voegen, maar kun je wel genieten van een lekkere taart die goed op smaak is.
Meerdere personen hebben de taart reeds getest, en zij vonden hem allemaal 'zoet' genoeg. :-)
Groetjes,
Betty