We love hummus bij Betty’s Kitchen! Het liefst in allerlei kleuren en met verschillende ingredienten! Deze rode bieten hummus is mooi roodroze van kleur en staat prachtig op tafel tijdens de borrel! Lekker met stukjes pitabrood of gesneden groente.

Zelf rode bieten hummus maken

Hoewel je in de winkels hele lekkere varianten kant-en-klare hummus kunt vinden, geef ik toch altijd liever de voorkeur aan zelf rode bieten hummus maken. Helemaal vers en zonder conserveringsmiddelen. En als je dit kommetje niet in een keer op krijgt, dan stop je de rode bieten hummus in een schone pot, dek af met een laagje olijfolie en bewaar nog in de koelkast.

Nog meer recepten met rode bieten

Kun jij geen genoegen krijgen van recepten met rode bieten, dan heb ik nog veel meer lekkers voor je in petto! Zoals deze regenboog pannenkoeken met verstopte groenten, tarte tatin met rabarber en rode bieten. Stapel een flinke hamburger van deze vegetarische bietenburger of gebruik als ‘saus’ op je vegetarische pizza met falafel. Geniet tijdens de lunch van deze heerlijke salade met feta en rode bieten of houd je weerstand lekker op peil met deze rode detox juice.

Print

Rode bieten hummus recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 kom 1x
  • Category: Dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 klein blikje kikkererwten (ca. 150 gram), uitgelekt,
  • 1 teen knoflook, uitgeperst,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 200 gram voorgekookte rode bieten, in blokjes,
  • 2 volle eetlepels tahin (sesampasta),
  • 1 theelepel balsamico azijn,
  • 1 theelepel Ras el Hanout kruiden,
  • optioneel: een snuf cayennepeper,
  • peper & zout.

Extra:

  • Bolzeef,
  • keukenpapier,
  • foodprocessor (keukenmachine)

Instructions

  1. Breng een liter water aan de kook. Stop de uitgelekte kikkererwten in een kom en giet hier het hete water overheen. Laat 2 minuten staan en giet daarna weer af. Wrijf met een keukenpapier flink over de kikkererwten, zodat de ‘velletjes’ loskomen. Pluk deze uit je zeef en gooi weg. (Zonder velletjes krijg je een veel romigere rode bieten hummus namelijk!
  2. Pureer de kikkererwten met de knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor, gedurende 1-2 minuten.
  3. Schep hier de rode bieten blokjes, tahin, balsamico azijn en Ras el Hanout kruiden en eventueel de cayennepeper bij en blijf pureren tot je een mooie gladde rode bieten hummus krijgt. Tussendoor kun je gerust 1-3 eetlepels water toevoegen om een gladder effect te krijgen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

24 uur ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

2 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

4 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

7 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago