De ‘R’  Zit weer in de maand, dus het wordt tijd voor wat extra vitamientjes! Dus de juices en groene smoothies komen weer wat vaker op het menu te staan! Deze pittige rode bieten juice met cayennepeper en frisse gember, geven je een ware ‘ wake-me-up-kick’ tijdens het ontbijt . Cayenne peper is namelijk gemaakt van gedroogde chilipepers, en dat maakt deze smoothie lekker pittig.

Wat geeft pit aan deze rode bieten juice?

‘Capsicum’ is een stofje in de chilipeper, dat bekend staat om een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens de spijsvertering. Dus met een beetje peper aan het begin van de dag, kun je hopelijk wat meer calorieën verbranden. Voor de rest is deze pittige rode bieten juice vrij zacht van smaak, door het gebruik van worteltjes en zoete aardappel. En de rode bietjes en sinaasappel zorgen voor een tikkeltje zoetigheid.

Nog meer heerlijke juice recepten

Heb jij thuis een goed juicer apparaat staan? Dan is het heel eenvoudig om elke dag een gezonde juice klaar te makken. Zeker tijdens mijn jaarlijkse detoxkuren kan ik niet zonder deze vitaminebommetje, dus je vindt nog veel meer heerlijke juice recepten terug op deze website.


Print

Recept: Pittige rode bieten juice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 min.
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Juices
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 2 rode bietjes,
  • 1 zoete aardappel (150-200 gram),
  • 3 worteltjes of bospeentjes,
  • 1 sinaasappel
  • stukje gember (4-5 cm)
  • snuf cayennepeper .

Extra: Juicer / Sapcentrifuge.

Instructions

  1. Schil de bietjes en de zoete aardappel, en snijd eventueel door de helft.
  2. Schraap de wortels schoon, en pel de sinaasappel.
  3. Verwijder ook de schil van het stukje gember.
  4. Haal alle ingredienten door een juicer of sapcentrifuge.
  5. Roer als laatste een snuf cayenepeper door de rode bieten juice en drink rustig op.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

7 minuten ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago