De ‘R’  Zit weer in de maand, dus het wordt tijd voor wat extra vitamientjes! Dus de juices en groene smoothies komen weer wat vaker op het menu te staan! Deze pittige rode bieten juice met cayennepeper en frisse gember, geven je een ware ‘ wake-me-up-kick’ tijdens het ontbijt . Cayenne peper is namelijk gemaakt van gedroogde chilipepers, en dat maakt deze smoothie lekker pittig.

Wat geeft pit aan deze rode bieten juice?

‘Capsicum’ is een stofje in de chilipeper, dat bekend staat om een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens de spijsvertering. Dus met een beetje peper aan het begin van de dag, kun je hopelijk wat meer calorieën verbranden. Voor de rest is deze pittige rode bieten juice vrij zacht van smaak, door het gebruik van worteltjes en zoete aardappel. En de rode bietjes en sinaasappel zorgen voor een tikkeltje zoetigheid.

Nog meer heerlijke juice recepten

Heb jij thuis een goed juicer apparaat staan? Dan is het heel eenvoudig om elke dag een gezonde juice klaar te makken. Zeker tijdens mijn jaarlijkse detoxkuren kan ik niet zonder deze vitaminebommetje, dus je vindt nog veel meer heerlijke juice recepten terug op deze website.


Print

Recept: Pittige rode bieten juice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 min.
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Juices
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 2 rode bietjes,
  • 1 zoete aardappel (150-200 gram),
  • 3 worteltjes of bospeentjes,
  • 1 sinaasappel
  • stukje gember (4-5 cm)
  • snuf cayennepeper .

Extra: Juicer / Sapcentrifuge.

Instructions

  1. Schil de bietjes en de zoete aardappel, en snijd eventueel door de helft.
  2. Schraap de wortels schoon, en pel de sinaasappel.
  3. Verwijder ook de schil van het stukje gember.
  4. Haal alle ingredienten door een juicer of sapcentrifuge.
  5. Roer als laatste een snuf cayenepeper door de rode bieten juice en drink rustig op.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago