Overige

Vers van de Pers #7


Er zijn weer een aantal nieuwe en smakelijk producten op de markt. Maar omdat ik niet van al het nieuws een uitgebreide blogpost kan schrijven, heb ik hieronder even een lijstje gemaakt van producten die ‘ vers van de pers’ zijn en persoonlijk uitgetest in Betty’s Kitchen:

Arla SKYR Yoghurt

Arla lanceert SKYR, een serie zuivelproducten volgens authentiek IJslands recept van 1000 jaar oud! Het is een heerlijke frisse, maar lobbige yoghurt, die ook nog eens 0% vet bevat! Skyr is rijk aan eiwit (11 gram per 100 gram). Dat is 2,5x meer dan gewone yoghurt en bijna 1,5x meer dan kwark. SKYR is tevens puur natuur, want het bevat geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen.  Naast de Naturel variant is er ook nog een (gezoete) uitvoering met Honing en Framboos&Cranberry.

De Arla SKYR serie is inmiddels verkrijgbaar bij diverse supermarkten. De prijs is  € 1.69 voor een beker van 450 gram. Ga voor meer informatie naar de website van Arla.nl .


Sweet Eve Framboos

Vorig jaar berichtte ik jullie al over Neerlands nieuwe superzoete aardbeien: de Sweet Eve. En dit jaar heeft ze er een zusje bij gekregen: De Sweet Eve Framboos ! De Sweet Eve is het resutlaat van 10 jaar experimenteren door Nederlandse toptelers. De Sweet Eve aardbei is zo’n beetje een landelijk icoon geworden en hopelijk gaat het de Sweet Eve Framboos net zo goed af.

Deze smakelijk Sweet Eve Frambozen worden tot eind September geplukt en zijn te verkrijgen bij een groot aantal Albert Heijn winkels. De prijs is € 2.99 voor een doosje van 140 gram. Ga voor meer informatie naar de website van Sweeteveframbozen.nl


Royal Leerdam ‘ Experts Collection’ wijnglazen

Wijn komt het beste tot zijn recht in een goed wijnglas. Niet voor niets is glazenmerk Royal Leerdam dan ook de samenwerking aangegaan met Sommerlier Barbara Verbeek. Met de nieuwe ‘Experts Collection’ krijg je dan ook een doordacht design en het glaswerk komt heel goed in de buurt van een kristallen glazenset. Maar dat voor een zeer betaalbare prijs (nog geen 6 euro per glas!) Tijdens een smaaktest ben ik er achter gekomen dat prosecco beter tot zijn recht komt in het mousserende glas, als in een gewone champagne flute. En wijnen kun je tegenwoordig beter onderverdelen in smaakbeleving, zodat je hiervoor het glas ook het beste op kunt afstemmen.

Er zijn maar liefst 5 soorten glazen in de Royal Leerdam ‘ Experts Collection’ verkrijgbaar:

  • Mousserend (0.29 L) – Een coupe speciaal voor bubbels, zoals Champagne, Cava, Crenant, Prosecco, Sekt en Vonkelwijn.
  • Licht & Fris (0.29 L) – Dit glas is specifiek ontwikkeld voor de lichte en frisse wijnen als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Riesling, Verdejo, Trebbiano en Gamay.
  • Fruitig & Soepel (0.33 L) –  Deze is ideaal voor Chardonnay (welke niet gerijpt in eiken vaten is), Chenin Blanc, Viognier, Pinot Blanc, Pinot Gris en Merlot.
  • Rond & Rijp (0.42 L) – Dit is het juist glas voor Chardonnay (gerijpt in eiken vaten), Viognier  (erijpt in eiken vaten), Shiraz, Tempranillo en Malbec.
  • Krachtig & Kruidig (0.53 L) – Dit glas is specifiek ontwikkeld voor de zware en kruidige wijnen als Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Sangiovese, Garnache/Grenache en Carmenere.

De Royal Leerdam wijnglazen zijn o.a. te koop via de website van Bol.com, maar ook bij de V&D en Blokker.Adviesprijs is circa  Prijzen zijn vanaf € 21.99 voor een set van 4 wijnglazen. Ga voor meer informatie naar de website van Royal Leerdam


Pauline’s Bananabread

En tot slot, een leuk nieuwtje over medefoodie: Pauline van de blog Uit Paulines Keuken. Deze dame heeft een ontzettend leuke foodblog met inspirerende recepten. Inmiddels schrijft Pauline ook kookboeken en het is ook nog eens een hele lieve en attente dame. Haar recept voor Bananabread is ruim 450.000 keer gedownload van haar blog, met als gevolg dat hij tegenwoordig ook in de schappen ligt bij de Albert Heijn To Go. Gewoon omdat deze bananabread lekker, makkelijk en gezond is! Een ware bloggersfavoriet dus!

Pauline’s Bananabread is vanaf heden te verkrijgen bij de AH to go, voor € 2,= per stuk/muffin.  


Zo, dit was weer een portie culinaire inspiratie. Mocht je een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, dan hoor ik graag wat je er van vind!

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago