Persoonlijk

Fotodagboek Augustus 2015

Ohh wat een heerlijke maand was Augustus! En niet alleen omdat ik lekker twee weken vrij heb gehad om lekker even bij te komen. Gelukkig zat het weer soms ook goed mee, en dat levert een heerlijk zomers fotodagboek op!

#Ikeacatalogus

Begin deze maand kwam de nieuwe (jaarlijkse) Ikea Catalogus uit. En de lancering vond plaats op een prachtige plek in de open lucht. Paviljoen Puur in Amsterdam was omgetoverd tot een grote etalage met de nieuwste Ikea collecties. Serieus, wat een locatie! Mocht je in omgeving Aamsterdam opzoek zijn naar een feest- of trouwlocatie, dan ben je hier aan het juiste adres!

Behalve de nieuwe collecties tonen, deelde Ikea ook een aantal nieuwtjes op foodgebied. Het Ikea Food assortiment gaat het komende jaar ook flinke sprongen vooruit maken. Zo gaan o.a.  de postmix frisdranken vervangen worden door fruitwater, zijn de legendarische Ikea balletjes er tegenwoordig ook in een kip en vega variant, en kun je er tegenwoordig ook Frozen Yoghurt halen. #goedbezig

Bloggers on Board

Of ik zin had om met een bootje door de Amsterdamse Grachten te gaan varen?! Ja natuurlijk! Miss Publicity PR nodigde mij en een aantal andere bloggers uit, om aan boord te stappen van hun coole roze bootje. En al varende kwamen nieuwe producten en merken voorbij. Om te bekijken, over te kletsen en natuurlijk om te proeven! Dit was duidelijk de ‘dranken editie’ want we zaten allemaal heerlijk te (euhh) nippen (ahum) aan o.a. Prosecco, Wijn, Vodka en Amarula.

Komt ook wel een beetje omdat we een nieuwe wijnglazen serie van Royal Leerdam gingen uittesten, dus eigenlijk waren we gewoon aan het werk! De schik zat er in ieder geval goed in, ondanks het miezerende weertje. Na afloop schoven we nog even een ‘ Kwekkeboompje’ naar binnen (zonder knoflooksaus welliswaar) en was het middagje varen (lees: stappen!) weer helemaal compleet. Ik hoop dat ik me niet al te veel misdragen heb en hopelijk mag ik volgend jaar dan ook weer mee op stap?

Mexicaanse Weken

Tijdens mijn zomervakantie heb ik ook lekker veel tijd in de keuken doorgebracht. Gezien het schitterende weer, kwamen er zo geregeld kleine tapas en Mexicaanse hapjes op tafel. En uiteraard zijn deze ook uitgebreid gedeeld op de blog.

Mocht je inmiddels al weer trek krijgen, klik dan hier voor Mexicaanse inspiratie. Ik hoor graag of het je gesmaakt heeft!

Verjaardag Dylan

Afgelopen maand wat Dylan jarig. En voor het grote verjaarfeest moest de tuin nog even op orde gebracht worden. Oftwel, de laatste ongewenste struiken en wortels er uit, nieuwe grond storten en een grasveldje aanleggen. Om het geheel mooi aan te kleden hebben we zelfs steigerhouten meubels op maat laten maken.

Wij waren er helemaal klaar voor… De tuin was er ook helemaal klaar voor.. Maar het weer was er blijkbaar niet klaar voor. Na een week lang in de tuin geploeterd te hebben, viel het hele feestje in het water. Maar Dylan is zo’n bikkel die dan zegt: Weer of geen weer, het is altijd BBQ weer. Ik zie hem nog staan, met zijn spatel en Weber handschoen, onder een miniem afdakje…

ps. de 4 regenachtige dagen die volgden waren overigens wel erg goed voor het verse gras. Niet normaal hoe hard dat gegroeid is in 1 week tijd!

Gin & Tonic workshop

Of ik Gin-Tonic lust? Jazeker, met heel veel ijs, vooral op een snikhete zomerdag. Tijdens Sail begaf iedereen zich op het water, maar ik stond te zwoegen en te zweten in een keuken aan de Herengracht. Met de Chef-kok en  Patron van Michelinster-restaurant Posthoorn (Monnickendam).

We gingen Michelinsterren gerechten maken, waarbij er ook gekookt werd met Gin-tonic. Maar je kunt nog veel meer lezen over de ‘Shaken en Koken met Gin‘ workshop die ik volgde, afgelopen maand.

Nespresso Lunch

Daarnaast ging ik vorige week ook even op een mini-break naar Italie. Nespresso komt namelijk met twee nieuwe limited editions: Tribute to Milano  & Tribute to Palermo!

Ik mocht beide nieuwe smaken komen proeven, onder het genot van een lunch bij Roberto’s in het Amsterdamse Hilton Hotel. Binnenkort lees je hier meer over.

In de boomgaard

En tot slot bracht ik een dagje door in de boomgaard op landgoed Olmenhorst (Lisserbroek).  Niemand minder als presentatrice Miljuschka Witzenhausen kwam een workshop geven met de nieuwste Bosch apparatuur. Een workshop om je vingers bij af te likken, dus jullie gaan binnenkort een heerlijk recept hiervan terug zien. Laura (van Laura’s Bakery) en ik hebben alsvast een favoriet gespot!.

Wist je dat Miljuschka tegenwoordig te vinden is op 24 kitchen? En ze heeft haar eigen foodblog:  Foodmyfavoritedish.com .  Er is zelfs een filmpje gemaakt over deze dag en die kun je hier bekijken.

Daarnaast mocht ik de maand afsluiten op hoge hoogte in Amsterdam, maar lees daarvoor mijn review van Floor17 in Amsterdam.

 Zijn jullie afgelopen maand nog lekker op vakantie geweest? Of hebben jullie misschien ook je (vrije) tijd doorgebracht in Tuinesie of Balkonia?  

Groetjes!


 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago