Op maandagen eten eten we geen vlees, maar gaan we liever voor een vegetarisch alternatief. Zet jij op deze Meatless Monday ook deze vegetarische pita met kaas en fruit op tafel? Een heerlijk fris én fruitig gerecht dat binnen een klein half uur geserveerd kan worden.

Zelf pita met kaas en fruit maken

Ik beleg dit pita broodje met buffelmozzarella, perzik, blauwe bessen en muntpesto. Zo combineer je als het ware het beste van deze zomer in een. Maar varier gerust met dit recept voor pita met kaas en fruit. Met andere kazen, zoals Goudse kaas & aardbeien of ga voor intense smaken met gorgonzola & Peer.

Fruit in een hoofdgerecht

Ik kan fruit verwerkt in een hoofdgerecht steeds meer waarderen. In de meeste keukens is dit namelijk niet echt gebruikelijk. Maar in dit gerecht past de zoete smaak van de perzik en blauwe bessen perfect bij de romige mozzarella en frisse muntpesto. En zo heb je meteen ook weer je 2 stuks dagelijkse hoeveelheid aanbevolen fruit binnen!

Nog meer hoofdgerechten met fruit

Geïnspireerd om vaker fruit te verwerken in gerechten? Eerder maakten we ook deze samosa met papaya, muhammara en geitenkaas, zoete risotto met ananas en bakbanaan en venkelsalade met sinaasappel en grapefruit. Aanraders om eens uit te proberen!


Print

Recept: Pita met kaas en fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Heerlijk nazomeren doe je met deze pita met kaas en fruit. Beleg je pita broodjes met bijvoorbeeld buffel mozzarella, perzik, blauwe bessen en  muntpesto en zet een overheerlijk semi-zoet hoofdgerecht op tafel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

  • 2 grote volkoren pita broodjes
  • 1 buffelmozzarella
  • 3 wilde perziken
  • 2 handen blauwe bessen
  • 1 hand rucola
  • 8 takjes verse munt
  • 50 gram pompoenpitten
  • 7 el. extra vierge olijfolie
  • Olijfolie (standaard)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Halveer de pita’s en leg op een ovenrooster met de gladde kant naar onder. Bestrijk de open gesneden kant met (standaard) olijfolie. Plaats het ovenrooster met de pita’s vlak onder de bovengrill van je oven. Rooster de broodjes voor 3-5 minuten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  2. Ondertussen kun je alvast de muntpesto bereiden. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden. Zodra de pitten beginnen te poffen haal je ze van het vuur. Gebruik 40 gram voor de pesto, de rest hou je nog even apart.
  3. Rits de blaadjes munt van de takjes en voeg samen met de 40 gram pompoenpitten, extra vierge olijfolie en citroensap in een kom. Mix in de keukenmachine of met een staafmixer tot een egale pesto. Voeg naar eigen smaak nog extra olijfolie, peper en zout toe.
  4. Snij de perzik in plakjes. Giet wat olijfolie (standaard) in een grillpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Leg de plakjes perzik in de pan en grill deze aan alle zijden totdat er een mooi grillrandje ontstaat.
  5. De buffelmozzarella snij of trek je alvast in dunne repen. Zodra de pita’s geroosterd zijn besmeer je deze met de muntpesto. Vervolgens verdeel je de buffelmozzarella, perzik, blauwe bessen, rucola en resterende pompoenpitten eroverheen en zijn de pita met kaas en fruit klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Ik dacht, nou laat ik het eens proberen. Toen ik het aan het maken was twijfelde ik of het wel lekker zou zijn maar ja, het was erg lekker en verrassend! Echt eens iets anders. Ik ga hem toevoegen aan mijn favorieten voor warme zomerse avonden!

  • Oeh, ik kwam hier via Pinterest en het ziet er heerlijk uit! Als het straks weer perzikentijd is, ga ik dit zeker proberen :-)

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

6 dagen ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

1 week ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

1 week ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 weken ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 weken ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 weken ago