Op maandagen eten eten we geen vlees, maar gaan we liever voor een vegetarisch alternatief. Zet jij op deze Meatless Monday ook deze vegetarische pita met kaas en fruit op tafel? Een heerlijk fris én fruitig gerecht dat binnen een klein half uur geserveerd kan worden.
Ik beleg dit pita broodje met buffelmozzarella, perzik, blauwe bessen en muntpesto. Zo combineer je als het ware het beste van deze zomer in een. Maar varier gerust met dit recept voor pita met kaas en fruit. Met andere kazen, zoals Goudse kaas & aardbeien of ga voor intense smaken met gorgonzola & Peer.
Ik kan fruit verwerkt in een hoofdgerecht steeds meer waarderen. In de meeste keukens is dit namelijk niet echt gebruikelijk. Maar in dit gerecht past de zoete smaak van de perzik en blauwe bessen perfect bij de romige mozzarella en frisse muntpesto. En zo heb je meteen ook weer je 2 stuks dagelijkse hoeveelheid aanbevolen fruit binnen!
Geïnspireerd om vaker fruit te verwerken in gerechten? Eerder maakten we ook deze samosa met papaya, muhammara en geitenkaas, zoete risotto met ananas en bakbanaan en venkelsalade met sinaasappel en grapefruit. Aanraders om eens uit te proberen!
Heerlijk nazomeren doe je met deze pita met kaas en fruit. Beleg je pita broodjes met bijvoorbeeld buffel mozzarella, perzik, blauwe bessen en muntpesto en zet een overheerlijk semi-zoet hoofdgerecht op tafel.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…
Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…
Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…
Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…
Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…
View Comments
Dit recept vind ik er erg lekker uitzien. Het is een keer iets anders dan normaal.
Ik dacht, nou laat ik het eens proberen. Toen ik het aan het maken was twijfelde ik of het wel lekker zou zijn maar ja, het was erg lekker en verrassend! Echt eens iets anders. Ik ga hem toevoegen aan mijn favorieten voor warme zomerse avonden!
Dank je wel voor je bericht Inge. Vind ik heel leuk om te horen namelijk!
Oeh, ik kwam hier via Pinterest en het ziet er heerlijk uit! Als het straks weer perzikentijd is, ga ik dit zeker proberen :-)