Platbrood met hummus en gegrilde groenten
Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.
Pita met falafel is een typisch gerecht dat we hier regelmatig eten. Met name in de drukke weekenden is het een lekker ‘comfort food’ idee! Onlangs kwam er een vriendin eten en zette ik dit gerecht op tafel. Ze gaf aan: ‘ik neem aan dat dit voor Betty’s blog is?!’ Daar had ik hem in eerste instantie niet voor bedacht, maar dat leek me natuurlijk een goed idee. Bij deze dus! In de supermarkt vond ik pita’s die bijna leken op een soort klein, rond Turks brood. Lekker luchtig en ideaal als licht diner. Hier maakte ik mijn gerecht dan ook mee, maar je kunt natuurlijk ook gewoon platte pita’s gebruiken. Volg dan wel eerst de gebruiksaanwijzing van de pita’s, misschien moeten deze namelijk nog afgebakken worden.
Ik gebruikte voor dit gerecht de naturel variant falafel en hummus. Maar varieer hierin vooral met verschillende soorten smaken falafel en hummus naar wens. Ik heb daarnaast de komkommer ook gegrild, wist je dat dat super lekker is? Je kunt de komkommer natuurlijk ook rauw toevoegen als je dat lekkerder vindt. Ben je net als ik geïnspireerd door de vegetarische Libanese keuken? Maak dan ook eens deze Libanese pizza met gegrilde groenten of Couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Beide een aanrader!
Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
x
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…