Tijdens zomerse dagen kan het voorkomen dat je het liefst niet te lang in de keuken wilt staan. En met deze warme temperaturen heeft onze trek er dikwijls ook onder te lijden. Deze pikante paprikasoep bied dan uitkomst!

Je zet hem in een handomdraai in elkaar en hij zit boordevol vitamientjes en vezels. En hij is ook nog eens erg lekker! Tevens helpt deze soep je afkoelen tijdens warme dagen. Door de warmte en de pikante smaak, gaat je lichaam in de eerste instantie meer zweten. Maar zeten is goed, want daar koel je vanaf. Check hier nog veel meer lekkere zomerse soep recepten van de site!

Pikante paprikasoep trio

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik koop dikwijls zo’n triopakket met paprikas en dan blijft er altijd wel weer een of twee van over. Tja soms moet ik ook even aan de portomonee denken, maar elke avond van de week paprika’s eten doe ik dan ook weer niet. Voor deze pikante paprikasoep gebuik ik maar liefst 3 hele paprika.s Het liefst een gele en rode, maar je kunt uiteraard ook groene of oranje paprika’s gebruiken. En je zult merken dat als je dit wisselt, je soep ook steeds anders gaat proeven! Wist je trouwens dat paprika’s boordevol vitamine C zitten. Zelfs nog wel meer als een sinaasappel. Dus met name de maanden met een ‘R’  erin, kun je dit soepje gerust als extra gangetje op tafel zetten.


Print

Recept: Pikante Paprikasoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomerse pikante paprikasoep is er eentje om je smaakpapillen mee te verwennen! Een vegan gebonden soep met courgette, paprika, en lima bonen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

  • 1 sjalot,
  • 2 rode paprika’s,
  • 1 gele paprika,
  • 1 rode peper,
  • 1 courgette,
  • 1.25 liter groente bouillon,
  • 1 klein blik Lima bonen (of andere witte bonen),
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • verse basilicum.

Instructions

  1. Pel en snipper het sjalot. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten (Check dit handige filmpje: How-To paprika snijden) en snijd in blokjes. Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd vervolgens in ringen. Was de courgette en verwijder het stronkje. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot gedurende 1 minuut, op middelhoog vuur. Voeg de paprika en rode peper toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de courgette toe en bak rondom aan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, gedurende 10 minuten.
  3. Spoel ondertussen het blik Lima bonen af en laat uitgieten. Voeg de bonen toe aan de soep en laat 1 minuut meekoken. Pureer vervolgens de pikante paprikasoep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
  4. Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Serveer de pikante paprikasoep direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

4 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

7 dagen ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

1 week ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

3 weken ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

3 weken ago