Pasta Recepten

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Ik waarschuw je alvast: het #MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak al gezien als ware comfort food, maar ik heb er nu een pasta met vier kazen en tomatensaus van gemaakt! Ja dat lees je goed: 4 soorten kaas dus! Als pasta en kaasliefhebber moet je dit recept echt eens proberen!

Zo maak je pasta met vier kazen en tomatensaus!

Voor de vierkazen pastasaus heb ik gebruik gemaakt van 2 harde kazen: volksliefhebber nummer 1 is natuurlijk Parmigiano Reggiano (=Parmezaanse kaas), maar ook de licht pittige Pecorino schapenkaas. Daarnaast voeg je ook 2 romige, smeuïge kazen toe: de welbekende wat zoete Mascarpone en en de pittige blauwschimmelkaas Gorgonzola. Je kunt hier natuurlijk nog volop mee variëren, want stel je houdt niet van blauwschimmelkaas, dan kun je een zachte geitenkaas, ricotta of zelfs mozzarella gebruiken. Laat dit recept voor pasta met vier kazen en tomatensaus je in ieder geval heerlijk smaken!

TIP: Je kunt bij een kaaswinkel de juiste hoeveelheden kaas laten afsnijden zodat je niet met te veel kaas blijft zitten en je kunt ze dan ook alvast laten raspen!

Nog meer pasta recepten met lekker veel kaas

Deze pasta met vier kazen is best machtig dus door al die kazen. Ik had er daarnaast ook volkoren penne pasta bij geserveerd voor extra vezels en goede verzadiging. Dankzij de groenten in de saus is het in principe voldoende als diner, maar je kunt er ook altijd nog een lichte salade of groente bijgerecht bij serveren, als je dat wilt. Check daarnaast ook zeker een van deze pasta recepten met lekker veel kaas: Betty heeft eerder een recept gepost voor pasta met drie kazen en salie. Deze heeft dan een witte saus in plaats van een rode saus. En deze vegetarische ravioli met witlof en ricotta kaas is ook een aanrader!


Print

Pasta met vier kazen en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit geweldige pasta recept is er eentje zonder vlees, maar met maar liefst 4 soorten kaas! Mamma Mia! Een tikkeltje zoet van smaak door de wortel, tomaat en paprika saus, en dan afgewisseld met 4 romige en zoute kazen met pit. Deze Pasta met vier kazen en tomatensaus is verrukkelijk!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 200 gram (volkoren) pasta, bijv. penne
  • 1 grote rode ui, in blokjes
  • 1 rode (punt)paprika, in blokjes
  • 125 gram winterpeen, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 cm. gember, fijngehakt
  • 2 el. tomatenpuree (blikje, 70g.)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 5 gram basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Voor de vierkazen:

(deze combinatie of een variatie met andere kazen in hetzelfde gewicht kan ook.)

  • 60 gram Parmigiano Reggiano kaas
  • 60 gram Pecorino kaas
  • 60 gram Mascarpone *
  • 60 gram Gorgonzola *

Extra:

  • staafmixer of keukenmachine

Instructions

    1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika, wortel, knoflook en gember een paar minuten op zacht vuur totdat de ui glazig wordt.
    2. Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak nog een paar minuten mee.
    3. Voeg dan de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor regelmatig zodat de saus niet aanbakt.
    4. In de tussentijd breng je de pasta aan de kook in een pan met ruim water + snufje zout. Check je verpakking voor de juiste bereidingstijd. Giet daarna af en laat uitlekken.
    5. Als de Pecorino en Parmigiano nog niet geraspt zijn, kun je deze in de tussentijd alvast fijn raspen. Hak de basilicumblaadjes ook alvast fijn.
    6. Check na 20 minuten of de saus voor jou de gewenste dikte heeft. Zo niet, laat hem dan nog iets langer zachtjes doorkoken. Mix de saus vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaler mengsel. Niet te veel, want het is wel lekker als de saus een beetje ‘bite’ heeft.
    7. Voeg de vier kazen toe aan de tomatensaus, samen met de fijngehakte basilicum. Roer alles goed door en verwarm de saus totdat de kazen gesmolten en vermengd zijn met de tomatensaus. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat gemalen peper toe.
    8. Serveer de pastasaus met de vier kazen en tomatensaus samen met de gekookte pasta. Ps. Je mag natuurlijk nog meer kaas toevoegen als topping.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt losse mascarpone en gorgonzola ook vervangen door totaal 120 gram voorverpakte Gormas of Magor. Dat is een gelaagde kaas van beiden en kun je vaak als 125 gram voorverpakt kopen. Dit maak je dus in principe bijna helemaal op voor dit recept en dat scheelt wellicht met de hoeveelheid open verpakkingen die je dan in je koeling hebt liggen en dient op te maken.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor pasta met vier kazen en tomatensaus. Yummmmm!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

3 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

4 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

6 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

7 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago