Okee dit is misschien niet een heel zomers pasta recept, maar pappardelle pasta met stoofvlees moet je toch zeker eens op het menu zetten. Dit Italiaanse stoofvlees met lichte saus blijkt namelijk heel goed te passen bij dikke lintpasta en maakt een heerlijk bordje comfortfood.
Misschien heb je deze combinatie nog nooit uitgeprobeerd, maar ik kan het je echt aanraden! Pasta met stoofvlees is namelijk niet voor niets mijn favoriet als ik weer eens bij Spaghetteria in Utrecht aan het eten ben, dus besloot ik om zelf ook thuis eens een poging te doen. Dus daar sta ik dan met een pan vol stoofvlees, op een druilerige zondagmiddag. De pappardelle pasta kun je zelf maken, maar je kunt tegenwoordig ook goede verse pasta’s in de supermarkt kopen.
De meeste mensen denken bij een pasta maaltijd, juist aan een snel en makkelijk recept, ideaal voor op de doordeweekse avond. En terecht! Pasta is vaak mijn go-to voor avonden waarin ik vooral niet te lang in de keuken wil staan. Dus zelf pasta met runderstoofvlees maken, is dan ook niet een heel voor de hand liggende keuze. Maar ik beloof je, als je het eenmaal geprobeerd hebt, dan ben je zeker verkocht! Neem de tijd om lekker vlees te laten sudderen, maak er een heerlijke saus van en geniet. Weet jij welke pasta’s bij welke saus horen? Een saus met vlees hoort namelijk bij dikke pappardelle lintpasta.
Zorg alleen dat je vent uit de keuken blijft, want bij mij was er ineens een stuk vlees verdwenen, toen Dylan even kwam kijken wat er op het vuur stond. 🙂 Je kunt gerust extra (winter)groente toevoegen aan deze pappardelle met stoofvlees, en zo maak je er een complete en vitaminerijke avondmaaltijd van. Check hier nog veel meer overheerlijke stoofvlees recepten, die je wellicht ook zou kunnen gebruiken voor je pasta maaltijd 😉
Elke pastalover moet dit recept voor pappardelle met stoofvlees proeven! Want zacht gegaarde runderlappen gaan heel goed samen met pasta, wintergroente en rode wijn!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pappardelle pasta met stoofvlees wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hi,
Ik zou dit recept graag voor mijn 21 diner maken. Alleen is er 1 persoon die allergisch is voor gluten en soja. Weet jij of dit gerecht gluten of soja bevat?
Hi Bente,
Aan het recept is geen soja (-boon of -saus) toegevoegd.
Maar de meeste pasta's worden wel van bloem gemaakt en zullen dus gluten bevatten.
Beter ga je voor die ene persoon dan op zoek naar een glutenvrije pasta in de schappen en dan komt het helemaal goed.
Heel fijn feestje in ieder geval!