Wat een prachtige zomerse week hebben we voor de boeg! De aarbeien waren tevens in de aanbieding, dus besloot ik om een heerlijke, zomerse panna cotta met aardbeien en basilicum te maken. Dat is een heerlijk Italiaanse dessert van gekookte room met aardbei.
Deze Italiaanse roompudding is een klassieker! En de combinatie van zoete aardbeien met een vleugje basilicum is hemels. Deze panna cotta met aardbeien kun je heel eenvoudig voorbereiden, want na het koken, dient de pudding namelijk op te stijven in de koelkast. Panna cotta betekent ook letterlijk: gekookte room. En het is de ideale afsluiter na een kruidige maaltijd.
Dus mocht je vanavond de barbecue aansteken, dan kun je na afloop lekker even nagenieten met deze tongstrelende panna cotta met aardbeien en basilicum. Hij smelt op je tong namelijk! Ben je grote fan van deze panna cotta met aardbeien? Proef dan ook eens onze panna cotta met perziken en amandel. En waarschijnlijk ben je ook bekend met de Franse of Belgische variant met gekarameliseerde toplaag van suiker, namelijk de Crème brûlée? En wist je dat ze in Zuid-Amerika ook dol zijn op een romige pudding maar dan van gekookte melk in plaats van slagroom, zoals deze Mexicaanse Flan?
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Dat ziet er verrukkelijk uit!
Goddelijk recept! Komt zeker op mijn wishlist.
Thanks Jonna!
Ben benieuwd hoe je hem vindt!
Heerlijk recept! Kan je het ook langer van tevoren voorbereiden, bijv de dag van tevoren? Dat is vast handig met de feestdagen. Hoe lang blijft de pannacotta goed bij opstijven in de koelkast?
Hallo Barend,
je kunt de panna cotta gerust een dag van tevoren bereiden. Heb ik ook wel eens gedaan namelijk :-)
Is er een vegetarisch alternatief voor de gelatine?
Hi Johan, je kunt agar agar poeder gebruiken.
Een gram agar agar vervangt ongeveer drie gram gelatine, ofwel 2 blaadjes.