Rotterdam is een stad constant in ontwikkeling op het gebied van design, trendy bars en natuurlijk food en daarom keken we er naar uit om Rotjeknor te mogen bezoeken om een hapje te gaan nuttigen in mediterraan visrestaurant Opporto in Rotterdam.

Aangezien wij grote visliefhebbers zijn en vis ook goed is voor je algehele gezondheid, is Restaurant Opporto een echte aanrader. De meeste vis (en schaal- en schelpdieren) zijn namelijk rijk aan de vitamine B12, B6, D en A) en de mineralen jodium, fosfor en seleen, en het is ook zo ontzettend lekker!

In een oude spoorwegviaduct

Eenmaal in Rotterdam centrum aangekomen, parkeerde we onze auto bij het Rotterdams stadsarchief. Hier was voldoende parkeergelegenheid en kwamen wij bij een mooi gebouw wat veel historie heeft. Restaurant Opporto is gevestigd in een oude spoorwegviaduct aan de Raampoortstraat. Dit Rijksmonument huisvest meerdere zaken, van kleding en fitness tot restaurants. Het is ook leuk om te zien dat de oorspronkelijke bogen nog terugkomen in het gebouw.

We hadden om 18.00 gereserveerd zodat we een goed overzicht zouden hebben over het gehele restaurant. Buiten bij het restaurant stonden relaxte picknick tafels waar een aantal mensen zichtbaar genoten van het zonnetje en een glas wijn. Bij binnenkomst viel ons vooral de ongedwongen sfeer en lichte ambiance op door de grote raampartij aan de voor –en achterkant van het gebouw.

Wij werden al gauw verwelkomd en nadat onze jassen waren aangenomen, werden we naar een mooie tafel gebracht,  met een ronde zitgedeelte dat bestond uit een bank met losse elementen die bij ons nog wel eens uit elkaar schoof. Maar dat kon ook aan ons liggen 😉

We begonnen met een Prosecco (Al Galli) met een lekker zacht bubbeltje en vers brood met tapenade, hiervan genietend keken we om ons heen.

Industrieel maar warm

Langzamerhand kwam er meer gemêleerd publiek binnen dat bestond uit jonge gezinnen, romantische stelletjes en ook ouderen. Het restaurant oogt Industrieel maar tegelijk warm door het kleurgebruik en de verschillende lederen banken. Wat alleen meer naar voren had mogen komen zijn de mediterrane invloeden zoals muziek en afbeeldingen, het is ten slotte een mediterraan visrestaurant

Ondanks dat het personeel nog onderbezet was (wat de bediening zelf vertelde) hebben wij hier niet teveel van gemerkt. Iedereen komt relaxt over en is goed op elkaar ingespeeld. De andere gasten kregen gelijkwaardig aandacht van het bedienend personeel.

Opporto Lounge

Tussen het eten door, bekeken wij ook de andere ruimtes en vinden vooral de lounge heel gezellig als je bijvoorbeeld net een date hebt of na wil borrelen.

 

Dit eet je bij Opporto SeaFood & Grill

De keuken brigade besloot om een warm vis plateau Opporto te serveren maar natuurlijk is er veel meer keuze zoals verfijnde gerechten en traditionele Portugese Catataplana.

Na ongeveer 20 minuten kregen we de seafood plateau geserveerd. En wat voor plateau! We keken onze ogen uit, dit is wel meer dan een hapje;-)

Daarna kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vis en schaaldieren van ons plateau dat bestond uit Scampi Ajillo (knoflook), Inktvis, Oesters, Vongole, Kreeft, mosselen, kokkels, krabpoten en Coquille.

 

De smaaksensatie van de vis en schaaldieren was echt Mediterraan, doordat er verschillende verse kruiden en groenten werden gebruikt. Wij proefden koriander, chili(pepers), knoflook, peterselie, ui en olijfolie.

Nadat we eerst voor het gemak gingen moesten we daarna toch aan de arbeid 😉 De operatie kon beginnen!

De vis en garnering was zo lekker dat we geen gebruik hadden gemaakt van de sausen. Een compliment voor de keuken waar we trouwens ook kijkje mochten nemen. Dit vonden wij interessant omdat Opporto ook culinaire verfijnde gerechten serveren.

Dessert

Toen de vraag werd gesteld of we nog een dessert wilde hebben twijfelde we even, aangezien onze buiken aardig gevuld waren. Maar toen de kaart zagen konden we het niet weerstaan om deze avond met goed zoets af te sluiten.

We kozen voor twee verschillende desserts. Mijn vrouw zag chocolade op de kaart en haar blik viel op de chocoladetaart met vijgen, cranberry, whisky, karamel en chocolade ijs. Aan haar hemelse blik te zien viel het dessert erg in de smaak. Ze vond vooral de vijgen erg lekker.

Zelf koos ik voor de exotische Natas do ceu (traditioneel zoet Portugees nagerecht) dat bestond uit verse mango, banaan, Bastogne koek (jeugdsentiment) en mango & papaya ijs.  Als een engel op mijn tong zo lekker!

Aangezien we nog een lange rit voor de boeg hadden namen we nog een heerlijke dubbele espresso begeleid met een glaasje water (wat trouwens vaak wordt vergeten in restaurants).

Até a próxima vez!  (Tot de volgende keer!)

Groetjes, Vincent

 

  • Prachtig gelegen in en historisch pand.
  • Goede ontvangst en vriendelijk personeel.
  • Mooie lichte inrichting en aangename temperatuur (airco).
  • Goede akoestiek door coating op het plafond
  • Mogelijkheid bij overbezetting om aan de bar te dineren.
  • Diverse tafels voor romantische zielen tot grote groepen.
  • Heerlijk (niet te) pittige gerechten en een grandioos seafood plateau.
  • Prijs-kwaliteit is goed.
  • Mooie wijnkaart (kregen goed en duidelijk advies)
  • Goede parkeergelegenheden (wij waren 1 euro kwijt op zondag)

  • Geen schort beschikbaar voor het kraken van de schaaldieren.
  • De natte doekjes voor je handen konden we nergens kwijt, we hebben ze maar op tafel gelegd.
  • De sfeer mag voor ons wat wel meer Mediterraan zijn.

Review:    Prijs: € €     Eten: 8.0    Service: 8.5     Decor: 8.0    Totaal:  8.2

Opporto SeaFood & Grill
Raampoortstraat 10
3032 AH Rotterdam
Telefoon: 010- 842 2187
www.opporto.nl
Groetjes, Vincent & Janneke

Voor deze review was ik uitgenodigd door Opporto Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago