Vis Recepten

Paella met garnalen en mosselen

Ben je wel eens in Spanje op vakantie geweest? Dan ben je ongetwijfeld al bekend met Paella! Deze Spaanse rijstschotel maak je bij voorbeeld met kip of vlees. Maar de meest bekende versie is denk ik toch wel deze paella met garnalen en mosselen!

Spaanse Paella met garnalen en mosselen maken

De Spaanse keuken is met name een zeer smaakvolle keuken. Of je nu gaat voor tapas gerechten of deze typische Spaanse Paella met garnalen en mosselen, je zult altijd mooie herinneringen aan een vakantie oproepen, of misschien boek je na het eten van deze paella juist wel een ticket naar Spanje deze zomer? Smullen wordt het in ieder geval! En naast bereidingen met bijvoorbeeld kip of chorizo, is deze paella met zeevruchten juist een favoriet langs de Spaanse kust plaatsen. Na een hap zijn manlief en ik weer even terug op de catamaran voor de kust van Mallorca. Ook lekker: check eens dit recept voor paella rijstschotel met kip en chorizo!

Paella op de barbecue bereiden

vorige maand vertelde ik jullie al van onze nieuwe BBQ telg in de achtertuin: Wij hebben namelijk een Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS en deze kun je uitbreiden met een aantal mooie accessoires. Zoals dus bijvoorbeeld de Culinairy Modulair Paella pan die precies in het gat van het rooster past. Ideaal om dus zo paella op de barbecue te bereiden en dus moesten wij ook direct aan de slag met dit recept voor paella met garnalen en mosselen. Dat belooft een heerlijke zomer te worden met heel veel lekkere barbecue recepten dus!


Print

Recept: Paella met garnalen en mosselen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Spaanse paella met garnalen en mosselen bereid je heel eenvoudig op de barbecue! In een speciale paellapan maakt stoof je de rijst met paprika, tomaten en saffraan. Het resultaat is deze romige paella met zeevruchten om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (rode) uien,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 1 gele paprika,
  • 80 gram Spaanse ham, bijv. Lomo, Serrano etc)
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
  • 1 theelepel saffraandraadjes,
  • 1.25 l visbouillon,
  • 500 gram Paella rijst (liefst geen risotto rijst),
  • 500 gram mosselen,
  • 250 gram grote garnalen,
  • 1 citroen,
  • peterselie,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes. Scheur de ham in stukken.
  2. Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de paella pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.
  3. Bak de uien, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de spaanse ham toe en bak deze mee gedurende 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes er doorheen. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Schenk de visbouillon erbij en voeg de paellarijst toe. Roer het geheel gelijkmatig door zodat de rijst evenredig verspreid door de pan ligt. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden. Als het goed is is de tomatensaus aan het borrellen.
  5. Rangschik de mosselen en de garnalen bovenop de paella sluit weer de barbecue en laat 20 minuten stoven. Roer tot slot de paella een keer goed door. De beste paella is die waar de bodem een beetje van ‘aangekoekt’ is. Roer het rustig los en serveer met partjes citroen en verse peterselie erbovenop.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Hollandse snack uit de frituur. Zelf rundvlees kroketten maken is niet moeilijk!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago