Ben je wel eens in Spanje op vakantie geweest? Dan ben je ongetwijfeld al bekend met Paella! Deze Spaanse rijstschotel maak je bij voorbeeld met kip of vlees. Maar de meest bekende versie is denk ik toch wel deze paella met garnalen en mosselen!
De Spaanse keuken is met name een zeer smaakvolle keuken. Of je nu gaat voor tapas gerechten of deze typische Spaanse Paella met garnalen en mosselen, je zult altijd mooie herinneringen aan een vakantie oproepen, of misschien boek je na het eten van deze paella juist wel een ticket naar Spanje deze zomer? Smullen wordt het in ieder geval! En naast bereidingen met bijvoorbeeld kip of chorizo, is deze paella met zeevruchten juist een favoriet langs de Spaanse kust plaatsen. Na een hap zijn manlief en ik weer even terug op de catamaran voor de kust van Mallorca. Ook lekker: check eens dit recept voor paella rijstschotel met kip en chorizo!
vorige maand vertelde ik jullie al van onze nieuwe BBQ telg in de achtertuin: Wij hebben namelijk een Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS en deze kun je uitbreiden met een aantal mooie accessoires. Zoals dus bijvoorbeeld de Culinairy Modulair Paella pan die precies in het gat van het rooster past. Ideaal om dus zo paella op de barbecue te bereiden en dus moesten wij ook direct aan de slag met dit recept voor paella met garnalen en mosselen. Dat belooft een heerlijke zomer te worden met heel veel lekkere barbecue recepten dus!
Deze Spaanse paella met garnalen en mosselen bereid je heel eenvoudig op de barbecue! In een speciale paellapan maakt stoof je de rijst met paprika, tomaten en saffraan. Het resultaat is deze romige paella met zeevruchten om van te smullen!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Hollandse snack uit de frituur. Zelf rundvlees kroketten maken is niet moeilijk!
Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…