Tijdens de Paas brunch mogen de vers gebakken broodjes en croissants natuurlijk niet ontbreken op tafel. Speciaal voor de paasdagen bedacht ik dan ook deze overheerlijke paas croissants met lemon curd!
Gekoeld croissantdeeg kun je in het koelschap van de supermarkt terugvinden en daarmee zet je in een handomdraai croissants op tafel. Doordat je ze zelf oprolt kun je er ook zelf een vulling in stoppen. Zoals bijvoorbeeld croissants met Oreo’s en chocolade. Of deze Italiaanse gevulde croissants met amandelen. En speciaal voor pasen bedacht ik dus deze gevulde paas croissants met lemon curd en ricotta kaas. In Amerika worden deze croissant muffins ook wel ‘cruffins ‘ genoemd!.
Uiteraard kun je ervoor kiezen om de lemon curd ook zelf te maken, met dit recept voor lemon curd maken heb je een heerlijk voorraadje voor op toast, pannenkoeken, flensjes of wafels. Maar ook om te serveren tijdens bijvoorbeeld een high tea (ideetje voor pasen?). Maar uiteraard voldoet een potje uit de winkel natuurlijk ook hoor. Zolang je maar plezier beleeft aan het maken van deze paascroissants met lemon curd en na afloop heerlijk geniet van het resultaat! Ps. Denk dat ik je niet hoef te vertellen hoe lekker mijn dochter ze vond? 🙂
Deze zoete broodjes maak je van kant-en-klaar croissantdeeg en zijn ideaal voor de paasbrunch! Deze paas croissants met lemon curd en ricotta zijn niet te zoet en lekker om te delen met het hele gezin.
Extra:
Belangrijk: de afbaktijden van het croissantdeeg kunnen varieren. Check altijd de verpakking voor de juiste tijd en oventemperatuur.
Fijne paasdagen! Groetjes, Betty
Bewaar afgekoelde paascroissants in de koelkast. Je kunt ze de volgende morgen nog een keertje oppiepen in de oven of magnetron. Maar koud zijn ze ook heerlijk als snack!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze paas croissants met lemoncurd en ricotta wilt gaan maken!
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
View Comments
Hallo Betty,
Ik ben niet zo dol op Ricotta. Wat zou je adviseren als alternatief voor kaas, icm de lemon curd?
Alvast bedankt voor je reactie!
Karin
Hi Karin,
je kunt ook roomkaas gebruiken of zelf mascarpone. In ieder geval een smeuige kaassoort die jij wel lekker vindt. Groetjes!
Dank je wel Betina voor je suggestie. Ik ga het komend weekend proberen te maken voor Pasen, en dan met mascarpone. Eigenlijk hou ik helemaal niet van kaas, dus het wordt wel een uitdaging!
Fijne paasdagen!
Heerlijk! Kun je dit ook te voren maken en later afbakken?
Hi Diana,
Je kunt dit eventueel een avond van tevoren voorbereiden.
Mijn advies is om het dan vast opgerold in de vorm te stoppen, afdekken met zilverfolie en direct in de koelkast te bewaren,tot je het de volgende ochtend in de oven schuift.
groetjes, Betty
Die Lemon cute vind ik niet bij ons bij Albert Heijn en jumbo
Hi Lisette,
zeker even navragen want vaak kan men hem wel voor je bestellen. En anders maak je hem gewoon zelf? https://bettyskitchen.nl/lemon-curd-maken/
Makkelijk maar heerlijke 'croissants'. Dank voor het recept.
Met Pasen had ik ze op rafel, leuke reacties, ontzettend lekker, makkelijk en leuk om te maken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Thanks...
Hi Trudie-Marie,
dank je wel voor je bericht want dat is heel erg leuk om te horen! Geniet dus zeker nogmaals van de recepten!