Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

De afgelopen jaren deelde ik al heel wat Oreo Cake Balls recepten waarbij je een soort oreo-cheesecake balletjes maakt door Oreo koekjes te vermalen met roomaas. En ze zijn altijd een enorm succes! Speciaal voor de aankomende feestdagen moet je ook eens deze Oreo Bat Balls voor Halloween gaan maken. Zijn ze niet schattig??

Zelf Vleermuizen Oreo balletjes maken

Deze Oreo Bat Balls voor halloween zijn een variatie recept op mijn standaard recept voor Oreo cake balls maken! Je kunt ze desnoods op een stokje steken en als echte cake pops te serveren. Maar deze oreo-cheesecake balletjes doen het ook uitstekend als (verjaardags)traktatie of tussendoortje voor een Halloween film marathon. Het recept is werkelijk zo makkelijk dat je dit ook met kids samen kunt maken. Maar probeer ook zeer zeker eens een van deze andere Halloween Koekjes recepten uit.

Betty’s Halloween Blogs op een rijtje:

Betty’s Halloween Blogs op een rijtje:

Bereid je zelf goed voor op een halloween feestje. Niet alleen door Halloween decoratie te bestellen, maar ga ook aan de slag met heerlijke Halloween recepten uit eigen keuken of ketel. Dit zijn onze favorieten Halloween recepten en artikelen van de website:


Print

Recept: Oreo Bat Balls voor Halloween

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heerlijke makkelijke vleermuizen balletjes gemaakt met Oreo koekjes, roomkaas en chocolade. Deze Oreo Bat Balls staan heel leuk op tafel tijdens Halloween

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Original cookies (ca 154 gr per rol)
  • 60 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 24 snoepoogjes (bijv. Dr. Oetker)

Extra:

Instructions

  1. Stop de Oreo koekjes in de foodprocessor maar houd 6 koekjes achterwege. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt. Was je handen, droog goed af en vorm 12 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  3. Draai de overgebleven 6 koekjes – in tegengestelde richting – van elkaar en schraap de vulling er tussenuit. Deze 12 enkele koekje zijn je elk – met een groot scherp mes) door de helft. Deze vormen 2x 12 vleermuizenvleugeltjes.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met 75 gram pure en 75 gram melk chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overige 25 gram pure en 25 gram melk chocolade toe. Roer goed door en laat smelten in de warme chocolade.  Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op een stuk bakpapier. Steek direct aan weerszijden 2 vleugels in de balletjes en plaats voorzichtig 2 snoepoogjes. Laat dee Oreo Bat Balls vervolgens helemaal opdrogen. Zet daarna nog 1 uur in de koelkast om de chocolade helemaal uit te laten harden.

Eet smakelijk!



BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vleermuizen Oreo Bat Balls wilt gaan maken voor Halloween.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago