Print

Recept: Oreo Bat Balls voor Halloween

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heerlijke makkelijke vleermuizen balletjes gemaakt met Oreo koekjes, roomkaas en chocolade. Deze Oreo Bat Balls staan heel leuk op tafel tijdens Halloween

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Original cookies (ca 154 gr per rol)
  • 60 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 24 snoepoogjes (bijv. Dr. Oetker)

Extra:

Instructions

  1. Stop de Oreo koekjes in de foodprocessor maar houd 6 koekjes achterwege. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt. Was je handen, droog goed af en vorm 12 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  3. Draai de overgebleven 6 koekjes – in tegengestelde richting – van elkaar en schraap de vulling er tussenuit. Deze 12 enkele koekje zijn je elk – met een groot scherp mes) door de helft. Deze vormen 2x 12 vleermuizenvleugeltjes.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met 75 gram pure en 75 gram melk chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overige 25 gram pure en 25 gram melk chocolade toe. Roer goed door en laat smelten in de warme chocolade.  Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op een stuk bakpapier. Steek direct aan weerszijden 2 vleugels in de balletjes en plaats voorzichtig 2 snoepoogjes. Laat dee Oreo Bat Balls vervolgens helemaal opdrogen. Zet daarna nog 1 uur in de koelkast om de chocolade helemaal uit te laten harden.

Eet smakelijk!