Dit homemade notenbrood met rozijn en pompoenpitten is absoluut niet moeilijk om te maken en zet je in een mum van tijd in de oven. Dit glutenvrije brood is een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje.

Snij 1 of 2 stevige plakken van dit notenbrood met rozijnen af, besmeer met roomboter, pindakaas, honing of een andere topping naar wens. Zelf met een lekkere plak kaas maakt dit een overheerlijke lunch. Vers uit de oven is dit glutenvrije brood het allerlekkerst. Snij de rest van je notenbrood na het afkoelen in plakken, stop in een luchtdicht zakje en vries in voor later in de week!

Voedzame ontbijt

Ik hou ervan om m’n ontbijt regelmatig af te wisselen. Soms eet ik yoghurt of havermoutpap met lekker veel fruit of stevige crackers met iets hartigs. Bij voorkeur iets echt voedzaams waardoor ik de rest van de ochtend ook prima verzadigd ben tot de lunch.

Als het even kan maak ik in het weekend ontbijtbrood, zoals bananenbrood of dit chocoladebrood met zoete aardappel. Ik snoep er een paar warme plakken vanaf en de rest vries ik in voor later in de week. Als varatie bedacht ik nu dit gezonde, voedzame notenbrood met rozijnen. Een glutenvrije brood waar je eigenlijk heel de dag wel van kan blijven eten.


Print

Recept: Notenbrood met rozijnen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit glutenvrije brood is geschikt voor ontbijt, lunch of tussendoor. Homemade notenbrood met rozijnen bak je heel eenvoudig in de oven. Besmeer met roomboter, pindakaas, of beleg met bijv. kaas voor een voedzame maaltijd. #ontbijt #glutenvrij

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 2 hours 50 minutes
  • Category: Ontbijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram notenmelange (ik gebruikte amandelen, hazelnoten, walnoten en cashewnoten)
  • 4 eieren
  • 50 gram zachte roomboter
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • Een hand pompoenpitten en amandelschaafsel voor de topping
  • Zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik alvast in met wat boter.
  2. Schud de amandelmeel in een beslagkom. Voeg de eieren en boter toe en een flinke snuf zout. Mix tot een egaal beslag. Vervolgens voeg je ook de noten en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Schep het beslag in het cakeblik en druk over het oppervlak. Verdeel de pompoenpitten en amandelschaafsel over de bovenkant en druk er een klein beetje in.
  4. Plaats het notenbrood voor 40 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, plaats eventueel iets lager in de oven. Na de oventijd steek je een satéprikker in het brood, als deze er droog uitkomt is het brood gaar. Zo niet, dan plaats je hem nog enkele minuten langer in de oven.
  5. Laat het brood licht afkoelen na de oventijd. Besmeer met boter, pindakaas, honing of iets anders naar voorkeur en het notenbrood met rozijnen is klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago