De Meatless Monday van vandaag is een naanbroodpizza met gegrilde bloemkool, linzen met tahin en een frisse yoghurtsaus. De pizza heeft een Midden-Oosters tintje met kleurige kruiden en een combinatie van frisse en hartige smaken. Kortom, een voedzame vegetarische maaltijd met een bijzondere combinatie van smaken.
Als het koud is buiten kan ik uren in de keuken vertoeven om lekker uitgebreid te koken en allerlei nieuwe dingen uit te proberen, zoals deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool. Soms zijn het van die alledaagse dingen die je weer kunt omtoveren tot iets nieuws, maar leuk is het wel. Maak dus ook zelf eens pizza van naanbrood!
Het is wel even een werkje want je moet veel verschillende handelingen uitvoeren, maar je tovert er binnen 45 minuten wel weer een heerlijk en bijzonder gerecht mee op tafel. Er zitten veel groenten in dus lekker gezond en o.a. de linzen zorgen voor een voedzaam en vegetarisch alternatief. Check hier sowieso 10x pizzarecepten, maar dan anders.
Je kunt deze naanbroodpizza ook meenemen voor de lunch, of maak wat extra als je toch bezig bent. Maak dan, afhankelijk van je eetlust natuurlijk, bijvoorbeeld een klein naanbrood. Je kunt hem de dag erna koud eten, of als je een magnetron of oven hebt op je werk kun je de naanbroodpizza een paar minuten opwarmen. Als je hem later nog wilt opwarmen, bewaar de yoghurtsaus dan apart en voeg deze toe na het opwarmen.
Maak eens een pizza met een alternatieve bodem. Deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen smaakt fantastisch.
Extra:
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Ziet er goed uit! En dank voor de duidelijke uitleg.
Gr.
Lisette
Graag gedaan en eet smakelijk natuurlijk!
Wow dit ziet er lekker uit zeg! Heb em meteen op het menu gezet voor morgenavond. Pizza, maar dan nog een beetje op een gezonde manier. Denk dat ik er als extra'tje nog wat granaatappelpitjes overheen strooi.