De Meatless Monday van vandaag is een naanbroodpizza met gegrilde bloemkool, linzen met tahin en een frisse yoghurtsaus. De pizza heeft een Midden-Oosters tintje met kleurige kruiden en een combinatie van frisse en hartige smaken. Kortom, een voedzame vegetarische maaltijd met een bijzondere combinatie van smaken.

Maak eens pizza van naanbrood!

Als het koud is buiten kan ik uren in de keuken vertoeven om lekker uitgebreid te koken en allerlei nieuwe dingen uit te proberen, zoals deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool. Soms zijn het van die alledaagse dingen die je weer kunt omtoveren tot iets nieuws, maar leuk is het wel. Maak dus ook zelf eens pizza van naanbrood!

Het is wel even een werkje want je moet veel verschillende handelingen uitvoeren, maar je tovert er binnen 45 minuten wel weer een heerlijk en bijzonder gerecht mee op tafel. Er zitten veel groenten in dus lekker gezond en o.a. de linzen zorgen voor een voedzaam en vegetarisch alternatief. Check hier sowieso 10x pizzarecepten, maar dan anders.

Naanbroodpizza voor de lunch

Je kunt deze naanbroodpizza ook meenemen voor de lunch, of maak wat extra als je toch bezig bent. Maak dan, afhankelijk van je eetlust natuurlijk, bijvoorbeeld een klein naanbrood. Je kunt hem de dag erna koud eten, of als je een magnetron of oven hebt op je werk kun je de naanbroodpizza een paar minuten opwarmen. Als je hem later nog wilt opwarmen, bewaar de yoghurtsaus dan apart en voeg deze toe na het opwarmen.


Print

Recept: Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 3 reviews

Maak eens een pizza met een alternatieve bodem. Deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen smaakt fantastisch.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Arabische keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote naanbroden (ik gebruikte naanbrood met knoflook en kruidensmaak),
  • 250 gram linzen uit blik,
  • 1 kleine bloemkool,
  • 2 bosuitjes,
  • 1 limoen,
  • 1 teentje knoflook,
  • 150 gram Griekse yoghurt,
  • 4 eetlepels tahin (sesampasta),
  • 8 el. olijfolie,
  • 1 el. Ras el Hanout,
  • 1 el. kerrie,
  • Peper en zout,
  • Verse of gedroogde koriander,
  • Zest van 1 limoen.

Extra:

  • Zester voor de limoenschil,
  • Bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een pan op het vuur waarin je water kookt.
  2. Snij de bloemkool in plakjes (voor zover dat kan, anders gewoon in kleine roosjes). Kook de bloemkool 3 minuten in het water en giet af.
  3. Meng ondertussen in een kom de kerrie met 4 el. olijfolie.
  4. Zodra de bloemkool is afgegoten leg je de plakjes verspreid op een ovenrooster met bakpapier eronder. Bestrijk de bloemkool met het mengsel van de kerrie en olijfolie en plaats het rooster voor 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Meng nu in een kom de tahin met de Ras el Hanout, linzen en overige 4 el. olijfolie. Zet de kom apart.
  6. Snij de bosui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng de bosui en knoflook in een kom met de Griekse yoghurt en een snuf peper en zout naar smaak.
  7. Was de limoen goed en rasp de schil alvast met een zester.
  8. Zodra de bloemkool klaar is haal je hem uit de oven. Zet de oven niet uit.
  9. Besprenkel de naanbroden aan beide kanten met wat water en leg ze op het ovenrooster. Bestrijk de broden vervolgens eerst met het mengsel van linzen en tahin. Verdeel vervolgens de bloemkool eroverheen. Zet de naanbroodpizza’s voor 5 minuten in de oven.
  10. Zodra de naanbroodpizza’s klaar zijn laat je ze even afkoelen. Verdeel vervolgens het Griekse yoghurtmengsel eroverheen. Serveer met de limoenzest en (verse of gedroogde) koriander eroverheen gestrooid.
Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wow dit ziet er lekker uit zeg! Heb em meteen op het menu gezet voor morgenavond. Pizza, maar dan nog een beetje op een gezonde manier. Denk dat ik er als extra'tje nog wat granaatappelpitjes overheen strooi.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago