Bakrecepten

Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

Maak jij wel eens je eigen muesli repen of energybars? Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens heel gezond en voedzaam zijn. Ik maakte zelf muesli repen met havermout, quinoa en chocolade en van een hele gevulde bakvorm kan ons gezin een week lang snoepen zeg maar. Zo ontzettend lekker!

Zelf muesli of granola maken is iets wat wij thuis al jaren doen! Zo bepaal ik namelijk lekker zelf hoe zoet ik het maak en waar ik het mee zoet. Voor de lekkere trek heb ik dan ook een hele lekkere muesli repen met havermout, quinoa en chocolade bedacht. Gezoet met dadels en een beetje pure chocolade is dit een lekkere gezonde snack en ideaal voor onderweg. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suiker, boordevol vezels, goede vetten en eiwitten. Maak jij wel eens zelf muesli repen of energybars?

Nog meer homemade muesli en granola recepten

Wil jij ook lekker zelf aan de slag met het maken van muesli repen met havermout of krokant gebakken granola recepten? Dan vind je er genoeg op onze website. Wat dacht je van deze gezonde granola met (overgebleven) eiwitten? Of ga voor een regelrechte granola taart om te delen met het hele gezin! Daarnaast kun je heel eenvoudig muesli en granola maken op de bakplaat, maar ook – zoals ik hieronder doe – in een koekenpan. Check dus ook zeker dit recept voor snelle pangranola. En omdat we alvast verlangen naar de zomer is deze tropical muesli maken ook een aanrader.


Print

Recept: Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak jij wel eens je eigen muesli repen of energybars? Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens heel gezond en voedzaam zijn. Ik maakte zelf muesli repen met havermout, quinoa en chocolade.

Ingredients

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 200 ml gekookt water
  • 100 gram havermout
  • 100 gram gemende noten naar keuze
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 60 gram gepofte quinoa
  • 2 el notenpasta
  • 1 tl vanille extract
  • pure chocolade, voor decoratie

Extra:

  • hakmolentje/blender/staafmixer, voor pureren
  • vierkante brownievorm, bijv. 22×22 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop de dadels in een kommetje en overgiet met kokend heet water. Laat 10 minuten staan.
  2. Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  3. Ondertussen verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter, en bak de havermout gedurende 5 minuten.
  4. Voeg daarna de noten, zonnebloempitten en pompoenpitten toe en bak nog een extra 2 minuten droog in de pan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  5. Ondertussen giet je de dadels af maar bewaar het vocht!. Stop de dadels, notenpasta en vanille extract in een klein hakmolentje en maal tot een dikke pasta. Je kunt hier ook een lepeltje (of meer) van het dadel weekvocht toevoegen om iets smeuïger te maken.
  6. Stop de havermoutmix, gepofte quinoa en dadelpasta in een ruime mengkom en gebruik een spatel om goed door elkaar te mengen en de pasta er doorheen te drukken.
  7. Verdeel het mengsel over de vierkante bakvorm en druk goed aan tot een evenredige plak. Plaats de muesli repen voor minstens 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  8. Tot slot kun je wat pure chocolade smelten. Snijd de muesli plak in repen en decoreer met de chocolade. Bewaar de muesli repen in de koeling voor 1 -2 weken.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze muesli repen met havermout en quinoa wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

7 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago