Niks zo lekker als opwarmen met een kom dampende maaltijdsoep op een gure, koude avond. Deze Mexicaanse rode bonensoep met tomaat en mais, is vegetarisch, en staat in een mum van tijd op tafel. Dit is een lekkere en vullende maaltijdsoep. En ik serveer deze met geitenkaas en knapperig naanbrood. Ohh wat kan een Meatless Monday toch heerlijk zijn!
De rode bonen die ik heb gebruikt voor deze soep zijn kidneybonen. Deze naam hebben ze natuurlijk gekregen door hun vorm. Kidneybonen bevatten veel antioxidanten en bovendien bieden deze peulvruchten natuurlijk een goede aanvulling op een vegetarische maaltijd. Ik kocht de kidneybonen deze keer kant en klaar uit blik, als je gedroogde bonen gebruikt houd dan rekening met voorweken bij de bereidingstijd.
Soep met peulvruchten is heel geschikt als voedzame verwarmende maaltijdsoep. Eerder plaatsten we op Betty’ s Kitchen deze Romige mungbonensoep en Zwarte bonensoep. En voor de liefhebber van de Mexicaanse keuken: maak ook eens deze Mexicaanse Maissoep. Zo kom je die koude avonden wel door!
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
PS. Heb je nog een kom Mexicaanse rode bonensoep over? Laat het afkoelen, plaats afgedekt in de koelkast en warm het de dag erna lekker op. Dubbel genieten!
Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…
Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…
Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…
De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…
Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…