Niks zo lekker als opwarmen met een kom dampende maaltijdsoep op een gure, koude avond. Deze Mexicaanse rode bonensoep met tomaat en mais, is vegetarisch, en staat in een mum van tijd op tafel. Dit is een lekkere en vullende maaltijdsoep. En ik serveer deze met geitenkaas en knapperig naanbrood. Ohh wat kan een Meatless Monday toch heerlijk zijn!
De rode bonen die ik heb gebruikt voor deze soep zijn kidneybonen. Deze naam hebben ze natuurlijk gekregen door hun vorm. Kidneybonen bevatten veel antioxidanten en bovendien bieden deze peulvruchten natuurlijk een goede aanvulling op een vegetarische maaltijd. Ik kocht de kidneybonen deze keer kant en klaar uit blik, als je gedroogde bonen gebruikt houd dan rekening met voorweken bij de bereidingstijd.
Soep met peulvruchten is heel geschikt als voedzame verwarmende maaltijdsoep. Eerder plaatsten we op Betty’ s Kitchen deze Romige mungbonensoep en Zwarte bonensoep. En voor de liefhebber van de Mexicaanse keuken: maak ook eens deze Mexicaanse Maissoep. Zo kom je die koude avonden wel door!
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
PS. Heb je nog een kom Mexicaanse rode bonensoep over? Laat het afkoelen, plaats afgedekt in de koelkast en warm het de dag erna lekker op. Dubbel genieten!
Het hoofdgerecht is altijd de gangmaker van de avond. Het gehele kerstdiner wordt hierop afgestemd…
Een goed stuk vlees, vis, gevogelte of zelfs groenten hebben natuurlijk ook heerlijke bijgerechten voor…
Elk kerstdiner begint natuurlijk met heerlijke voorgerechten voor Kerst. En of je nu kiest voor…
Deze week staat de website in het teken van onze ‘kerst specials’ ! En we…
Ga jij dit jaar voor een vegetarische kerst? Naast heel veel hoofdgerechten voor kerst vooral…
Ben jij ook zo'n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept…