Niks zo lekker als opwarmen met een kom dampende maaltijdsoep op een gure, koude avond. Deze Mexicaanse rode bonensoep met tomaat en mais, is vegetarisch, en staat in een mum van tijd op tafel. Dit is een lekkere en vullende maaltijdsoep. En ik serveer deze met geitenkaas en knapperig naanbrood. Ohh wat kan een Meatless Monday toch heerlijk zijn!
De rode bonen die ik heb gebruikt voor deze soep zijn kidneybonen. Deze naam hebben ze natuurlijk gekregen door hun vorm. Kidneybonen bevatten veel antioxidanten en bovendien bieden deze peulvruchten natuurlijk een goede aanvulling op een vegetarische maaltijd. Ik kocht de kidneybonen deze keer kant en klaar uit blik, als je gedroogde bonen gebruikt houd dan rekening met voorweken bij de bereidingstijd.
Soep met peulvruchten is heel geschikt als voedzame verwarmende maaltijdsoep. Eerder plaatsten we op Betty’ s Kitchen deze Romige mungbonensoep en Zwarte bonensoep. En voor de liefhebber van de Mexicaanse keuken: maak ook eens deze Mexicaanse Maissoep. Zo kom je die koude avonden wel door!
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
PS. Heb je nog een kom Mexicaanse rode bonensoep over? Laat het afkoelen, plaats afgedekt in de koelkast en warm het de dag erna lekker op. Dubbel genieten!
Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…
Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…
Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…
Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
We gaan weer 'Back To School' dus ik heb fantastische inspiratie voor in de broodtrommel.…