Dat je in de Amsterdamse Foodhallen veel en lekker kunt eten, is inmiddels een klein begrip geworden. Wij gingen er onlangs proeven bij SHIRKHAN Mumbai street food. Een heerlijke Indiase street food stand die proeft naar meer! En dat lekker overdekt in de gezellige foodhallen. 

De Foodhallen Amsterdam

De Foodhallen bestaan uit verschillende food- en drinkstands. Verschillende ondernemers en bekende restaurants hebben hier een stand, waar hun culinaire gerechtjes en drankjes op een spontane manier worden bereid en verkocht. Een grote foodhal waarbij je diverse keukens en smaken op een avond of middag kunt proeven.  Je maakt als het ware een reis om de wereld door het internationale aanbod in de Foodhallen.  Er  zijn diverse zitplaatsen om je maaltijd of drankje te kunnen nuttigen, van statafels tot zitjes voor twee personen of zelfs hele groepstafels.

Het  concept is razend populair onder de Amsterdammer(s) en toeristen, dus ga daarom ook niet te laat van huis, als is het maar om van een zitplaats verzekerd te zijn. Tip: kijk van te voren even op internet wat de piek- en daluren zijn van bezoek aan de Foodhallen. Woon je in Amsterdam? Neem dan de fiets want er is een gratis fietsenstalling. Met openbaar vervoer ook goed te doen tram 7 en 17 (kijk op website van GVB voor recente info) bus richting Centraal station en natuurlijk kan ook met de auto, een parkeergarage is beneden de hal aanwezig.

Indian street food SHIRKHAN

Maar nu waar we voor kwamen 😉 een bezoekje aan  SHIRKAN MUMBAI STREET FOOD! De naam zegt het al: een Indian street food stand, die zijn blikvanger dankt aan de vrolijke en stoere neonletters die boven de stand hangen en die je slim naar de open keuken lokken. De mooie glimmende koperen pannen, een echte Tandoor oven, en de grill voor lekkere malse kippetjes, trekken al aardig wat bezoekers. Dat is altijd een goed teken!

In de Foodhallen zijn geen riante keukens beschikbaar en daardoor zijn menukaarten ook beknopt gebleven. Zo zie ik wel vegetarische gerechten, maar bijvoorbeeld geen vis gerechten op de kaart van SHIRKHAN. De gerechten zijn in ieder geval wel kleurrijk door de verschillende groenten, kruiden en curry`s. Met een variatie van mild gekruid tot ‘feeling hothothot! ‘ Mijn partner heeft intussen al na even zoeken een plaatsje kunnen bemachtigen in de Foodhallen en ik laat mij ondertussen goed informeren door de keukenbrigade, die zowel Nederlands als Engelstalig je te woord staat. Het personeel van SHIRKHAN zal je vriendelijk en goedlachs met je verder keuze helpen .

Met een echte tandoor oven!

SHIRKHAN chef Anwrar Ahmed en manager Eduardo zijn duidelijk trots op de authenthieke, ronde tandoor oven uit India. SHIRKHAN beschikt als enige in Nederland over deze traditionele steenoven. En zoals het in de echte Indiase keuken betaamd, worden de naanbroden in deze oven op de zijwand gedrukt om te garen. Een zeer kostbaar keukenapparaat voor in de keuken, maar lekker is het zeker!

En als ik de witte Bengaalse tijger op de muur tegenkom, weet ik meteen waar ik de naam SHIRKHAN ook al weer van herken. Welk jongetje heeft er nou niet van gedroomd om vrienden te worden met een beer, een beetje te apenkooien in de jungle om het vervolgens op te nemen tegen een tijger? De gerechten van SHIRKHAN brengen de straten van Mumbai in ieder geval een stuk dichter bij huis.

Dit eet je bij SHIRKHAN:

Chicken Tandoori

Wij begonnen met de Chicken Tikka wrap, heerlijke gemarineerde kip en gegrild in de Tandoor en houtskool grill in een wrap van Naan brood. Wat een goede start en smaakte naar meer!

Ik nam nog de Chicken Tikka Salad met gemarineerde kip met verse uien, sla, tomaten en de overheerlijke groene chili met mint, koriander, peper en yoghurt als ingrediënten.  Oh oh wat was dit smullen, de bbq smaak van de kip van goed tot zijn recht in combinatie met de groene chili! Ook is dit gerecht perfect voor een lunch , licht verteerbaar en handig als je aan de lijn bent 😉

Indiase Curry’s

Mijn partner nam de Mixed Vegetable Curry met authentieke Indiase kruiden, geserveerd met rijst, diverse groenten zoals bloemkool, bosui, gele curry en naan brood. Het gerecht was mild van smaak, romig en goede vleesvervanger.

Ik ging voor de Butter Chicken met kip gekookt in traditionele Indiase rode curry, met naan brood, rauwkost  rijst, Raita (yoghurtsaus met komkommer en munt) die zorgde voor de frisse tonen in het gerecht.  Wat een smaaksensatie!

Het laatste gerecht Lamb Madras Curry was behoorlijk pittig en een biertje is dan geen overbodige luxe! Het hoofd ingrediënt was dan ook hete curry met mals lamsvlees, coconut gravy (saus met kokosmelk en diverse kruiden).

We kunnen zeggen dat na al dat lekkere Indiase eten de Foodhallen zeker een internationale hotspot rijk is!

Namaste, Vincent


Review SHIRKHAN Mumbai Street Food

  • SHIRKHAN beschikt, als enige in Nederland, over een Tandoor oven en dat proef je!
  • Hoge kwaliteit en een juiste prijsverhouding.
  • Zeer vriendelijke keukenbrigade.
  • Enthousiaste en ervaren manager.
  • Men gaat zichtbaar hygiënisch te werk.
  • Sinds oktober open en nu al een hotspot in de Foodhallen!
  • Vegetarische gerechten.
  • Gratis fietsen stalling.
  • Foodhallen is geen rustige stek voor een romantisch intiem uitje.
  • Kom op tijd als je een goede zitplek wilt hebben. Het is een grote open vloer en vol is vol.
  • Helaas geen visgerechten op het menu.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0       Service: 8.0     Decor: 7.5    Totaal:  7.8

SHIRKHAN Mumbai Street Food
@ Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
1053 AT, Amsterdam
The Netherlands
https://shirkhan.com/

Voor deze review was ik uitgenodigd door SHIRKHAN, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago