Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie in eigen land? Ik neem je namelijk elke week mee naar een ander vakantieland en zo hoef je deze zomer helemaal niets te missen! Deze week staan de overheerlijke gerechten uit Mexico centraal en die hebben we op een rijtje gezet in een MEXICAANS weekmenu!

Weekmenu met Mexicaanse recepten

De afgelopen weken konden jullie al genieten van diverse Internationale thema weken! Elke maandag verschijnt hier dus een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen. Zo hoef je deze zomer dus niets te missen en kook je elke week gerechten uit een ander vakantieland! De Mexicaanse keuken is zeker een van mijn persoonlijke favorieten en deel ik met alle liefde dit Mexicaans weekmenu met jullie!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!


MEXICO Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Tostada Elote (V)

Tijdens deze zomerse dagen kan ik zo intens genieten van (pittige) streetfood recepten uit eigen keuken. Deze Tostada elote zijn krokant gebakken streetfood taco’s met pittige toppings en verschillende bereidingen van mais (=elote). In Mexico is mais onmisbaar in de keukens dus dit gerecht is echt een ode aan het land! En daarnaast zijn deze knapperige taco’s ook gewoon ontzettend lekker!

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.


Dinsdag – Barbacoa

Als taco’s met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit recept voor jou! Dit Mexicaanse stoofvlees heet barbacoa en zijn heerlijke grove stukken rundvlees die urenlang gesudderd hebben in een chipotlepeper saus. Serveer het vlees op mais taco’s met guacamole en pickles en je hebt een waanzinnig feestje in je mond!

Bereidingstijd: 3 uren en 30 minuten.


Woensdag – Mexicaanse rode bonen soep (V)

Deze Mexicaanse rode bonensoep met tomaat en mais, is vegetarisch, en staat in een mum van tijd op tafel. Dit is een lekkere en vullende maaltijdsoep die ook op zomerse dagen lekker vult en heerlijk smaakt.. En ik serveer deze met geitenkaas en knapperig platbrood, maar tortilla of tortilla chips kan natuurlijk ook.

Bereidingstijd: 25 minuten.


Donderdag – Tacos al Pastor

Als je het hebt over Mexicaans streetfood, dan worden de taco’s al Pastor al gauw genoemd! Deze taco’s gevuld met vlees van de shoarma spit is pure comfortood en lekker fris met ananas, limoen en koriander!

Bereidingstijd: 6 uur en 20 minuten


Vrijdag – Fish Taco’s met mango

Op vrijdagen eten we graag vis en deze fish taco’s zijn perfect om een weekend borrel mee te verzorgen hoor! Dit kleine fingerfood is een geweldig recept van mini taco’s met knapperige stukjes witvis met mango en avocado! Alleen nog een ‘cerveza‘ erbij en het weekend is vroeg begonnen!

Bereidingstijd: 35 min.


Zaterdag – Huevos Rancheros (V)

In het weekend houden we van uitgebreid brunchen met de familie. Deze ‘Ranch Style’ eieren met pittige tomaten saus is zo lekker hartig en vullend! Zet een grote pan in het midden van de tafel en laat iedereen lekker zelf opscheppen en serveer op een tortilla.

Bereidingstijd: 40 minuten.


Zondag – Mexicaanse Flan met chocolade

En tot slot een overheerlijk dessert voor op de zondag of als afsluiting van een Tex Mex party! Maak eens deze chocolade puddinkjes, ook wel flan genoemd en dan met lekkere pepertjes er in. Chocolade gaat zo goed samen met pittige smaken namelijk!

Bereidingstijd: 20 min (+ nachtje koelen)


Tot zo ver ons Mexicaanse Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er trek van, maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Tex Mex en Mexicaanse keuken!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Mexico Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…

3 dagen ago

Polenta met champignons en asperges

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…

4 dagen ago

Mango Matcha Iced Latte

Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…

1 week ago

Seekh Kebab van Kip

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…

1 week ago

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…

1 week ago

Hummus Bowl met aubergine

Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit…

2 weken ago