De laatste weken zijn de noten niet meer aan te slepen bij ons thuis. De kleine zal er wel behoefte aan hebben, zoveel zin heb ik er in. En toen ik dit recept voor een Macadamia Honingtaart tegenkwam, wist ik dat ik die meteen moest gaan maken.

Met veel pijn en moeite heb ik het bij slechts 2 puntjes weten te houden, okee een kwart van de taart dan… En ben ik zo slim geweest om de rest aan mijn schoonouders mee te geven. Hij is nogal verslavend deze macadamia honingtaart.

Perfecte balans

Het is een perfecte balans tussen die hartige macadamianoten en de zoete honingvulling. En gelukkig is de vulling ook niet te zoet! Daar houd ik wel van. Het recept voor deze Macadamia Honingtaart is overigens afkomstig van Jamie Magazine. Nou dan weet je wel dat hij enorm lekker moet zijn! En om het geheel af te maken kun je er zelfs nog een beetje slagroom of zelfs zure room overheen lepelen. Of misschien heeft dat laatste vooral met mijn zwangerschapshormonen te maken…? 🙂

Gezonde macadamia noten

Gelukkig helpen macadamianoten ook tegen hart,- en vaatziekten, evenals amandelen en walnoten. De aanwezige omega 3 vetzuren helpen tevens je hersenen in balans te houden. Dus als je, net als ik, momenteel even te weinig vis eet (of binnen kunt houden), voeg dan gerust wat extra noten toe aan je dagelijkse kost. Wil je nog meer genieten van macadamia noten? Probeer dan ook eens dit recept voor overheerlijke macadamiakoeken mett witte chocolade! Speciaal voor valentijnsdag ging ik aan de slag met deze blondies met roze chocolade en macadamianoten!

Print

Recept: Macadamia Honingtaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

De laatste weken zijn de noten niet meer aan te slepen bij ons thuis. De kleine zal er wel behoefte aan hebben, zoveel zin heb ik er in. En toen ik dit recept voor een Macadamia Honingtaart tegenkwam, wist ik dat ik die meteen moest gaan maken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 1012 personen 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 60 gram boter,
  • 100 gram bloem,
  • 60 gram fijne kristalsuiker,
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil,
  • 3 eetlepel gezeefd vers sinaasappelsap.

voor de macadamia-honing vulling

  • 150200 gram ongezouten macadamianoten,
  • 2 grote eieren (L),
  • 40 gram fijne kristalsuiker,
  • 60 ml golden syrup,
  • 60 ml vloeibare honing,
  • 20 gram boter, gesmolten,
  • ½ theelepel geraspte sinaasappelschil.

Extra

  • Keukenmixer met deeghaken,
  • bakpapier,
  • bakrijst of bakbonen,
  • lage vlaaivorm met losse bodem, 22 cm,
  • neutrale olie,
  • garde of vork.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem: stop alle ingredienten in de keukenmixer en meng tot een bal ontstaat. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Bewaar minstens 1 uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Rol hierna het deeg dunnetjes uit tussen twee vellen folie of bakpapier. Verwijder het bovenste vel en keer het deeg om in de vlaaivorm. Trek het andere vel folie er voorzichtig af en druk het deeg voorzichtig in de vorm. Zorg dat je een mooie dikke rand hebt. Leg een vel bakpapier op het deeg en druk lichtjes aan. Vul de vorm met rijst of bakbonen en bak de bodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten langer. Laat hierna afkoelen.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (165 hete lucht) en breng de macadamia-honingtaart vulling aan: strooi de macadamianoten over de voorgebakken bodem, zodat deze ruimschoots bedekt is. Klop de eieren en de suiker goed door. Meng hier vervolgens de golden syrup, honing, gesmolten boter en sinaasappelschil doorheen. Goed kloppen! Schenk het mengsel over de noten heen en plaats de vorm in de oven. Bak de macadamia-honingtaart af gedurende 30 minuten, op een rooster onder in de oven. Je wilt dat de taart mooi goudbruin is en het deeg mooi gerezen is. Verplaats het rooster dan naar de bovenste richel van de oven en bak nog eens 5 minuten, tot de vulling bruin is en bubbelt. Laat de taart goedz afkoelen voor je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

(Bron foto’s: Macadamia taart 1, macadamia taart 2)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit lijkt me een heerlijke taart! Sowieso zijn alle baksels met macadamianoten eigenlijk altijd goed, maar de combinatie met sinaasappel en honing lijkt me erg lekker.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago