Travel

Reisblog: Lekker eten in Barcelona

Door Nanda – Dat je in Barcelona lekker kunt eten en drinken vermoedde ik al. Maar zo lekker eten in Barcelona, had ik niet verwacht. Onlangs was ik een lang weekend in deze prachtige stad en ik denk dat ik een paar kilo zwaarder het vliegtuig terugnam.

Dat culinaire genot wil ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus hierbij deel ik niet te missen restaurants en lokale lekkernijen in Barcelona. Dus vandaag even een kleine reisblog met overheerlijke Barcelona hotspot en eetgelegenheden.

El Born Barcelona

Ik verbleef in El Born, een gezellige wijk met op iedere straathoek wel een leuk restaurant of café. Ik probeer in onbekende steden altijd een beetje unieke plekken op te zoeken, daar waar zo min mogelijk toeristen zijn en zo veel mogelijk locals. Soms betekent dat dus alleen maar kaarten in een vreemde taal, maar daardoor kan ik me wel helemaal onderdompelen in ‘het lokale leven’.

Een ontbijt of vroege lunch neem je bij Cappukccino Espresso Bar naast metrostation Jaume I in El Born. In deze zaak staan prachtige espressomachines en zelfs oude bonenbranders. Ze hebben er naast verschillende soorten cappuccino (zoals met Baileys, chocolade en mokka) de vitrines vol liggen met zoetigheid en sandwiches met Iberico ham en kaas.

Inrichting Cappukccino Espresso Bar

Vitrine Cappukccino Espresso Bar

Tapas in Barcelona

Kun je niet kiezen uit al die lekkere tapas? Dan is ‘Tapa market’ Mercat Princesa in El Born zeker een aanrader! Dit is een foodmarkt met 17 verschillende tapasstalletjes. Denk aan tentjes met allerlei soorten patatas bravas, kroketten, mozarella, ham en salades, gecombineerd met een wijnbar, lokale biertjes en Gin Tonics. Voor ieder dus wel wat wils!

Inrichting Mercat Princesa

Patatas bravas met currymayonaise bij Mercat Princesa

Gorgonzola kroketjes met walnoot bij Mercat Princesa

L’Eixample Barcelona

Bij een bezoekje aan Barcelona hoort natuurlijk ook cultuur. Dus breng je een bezoek aan de prachtig Sagrada Familia? Combineer dat dan vooral met een bezoek aan de gezellige gastrobar Betlem in de wijk L’Eixample. Dit restaurant bestaat al sinds 1892! Veel restaurants in Barcelona bieden een soort lunchmenu aan. Daar zit dan bv. een hoofdgerecht, bijgerecht, dessert en drankje bij voor zo’n € 10-15. Mij hoor je hier niet klagen hoor… Zo’n combo/dagmenu namen we dan ook bij Betlem.

Inrichting Betlem Barcelona

Parmigiana di Melanzane bij Betlem (combo)

Park Guell – Gracia

Ook The HideOut Bar biedt zo’n fantastisch dagmenu. The HideOut zit vlakbij Park Güell in de wijk Gracia. Deze bar heeft zo’n fijne rauwe, industriële inrichting. Hun gerechten zijn vegetarisch en prachtig opgemaakt.

Inrichting HideOut Barcelona

Quinoasalade met ricotta (combo) bij HideOut Bar

Vegetarische taco’s (combo) bij HideOut Bar

Stadsstrand Barceloneta

Als je een bezoek brengt aan de wijk Barceloneta en het stadsstrand, doe dan ook La Fresca aan. In de gezellige huiskamersfeer van La Fresca eet je de lekkerste pasta’s en de lokale lekkernij ‘La Bomba’. Dit is soort rond aardappelkroketje met gehakt, gecombineerd met een sausje.

La Fresca Barcelona

La bomba bij La Fresca

Sangria drinken in Barcelona

Met een borrel drinken zijn ze ook wel bekend in Barcelona. Vermout is er erg populair, deze wordt tijdens de lunchcombo al gedronken met sinaasappel en ijs. En natuurlijk vloeit ook de sangria rijkelijk. In de straat Passeig del Born in El Born vind je diverse leuke barretjes. Ga naar de sfeervolle El Born Bar of drink een cocktail bij Creps al Born.

Sangria bij El Born bar

Gastrobar in Barcelona

Genoeg gehad van de traditionele tapas? Boek dan een tafeltje bij Gastrobar Elsa y Fred. Hier vind je unieke, creatieve tapas met prachtig opgemaakte, kleurige borden. Wij aten er bijvoorbeeld een gele bietcarpaccio met gepekelde tonijn, sinaasappel, yoghurt en mizuna, zoete aardappel-kastanje ravioli met manchego kaassaus, gepekeld vlees en champignons en pompoensalade met kruiden, rode kool en geitenkaas. En ja, dat smaakte allemaal net zo lekker als het klinkt en eruit ziet:)

Drink er een Elsa-wijn (wit) of Fred-wijn (rood) bij. Het is aan te raden om een tafeltje te reserveren, want zelfs doordeweeks is het er razend druk. Iedere zaterdag en zondag kun je hier ook brunchen tussen 9-16 uur.

Gele bietcarpaccio bij Elsa y Fred

Pompoensalade bij Elsa y Fred

Zoete aardappel-kastanje ravioli bij Elsa y Fred

Toen iemand aan me vroeg hoe mijn weekend Barcelona was en wat ik had gedaan, kon ik alleen maar gelukzalig zeggen dat ik vooral ontzettend lekker (en gezellig) heb gegeten en gedronken. Nu ik hierboven kijk snap ik weer precies waarom!

Kortom, ga vooral naar Barcelona om de prachtige cultuur op te snuiven, maar vergeet daarnaast niet om alle heerlijke, culinaire Spaanse tradities mee te pikken! Mocht je een van mijn eetadresjes bezoeken tijdens jouw volgende reis, laat dan vooral even weten wat je er van vond!

Groetjes, Nanda

(Bron Header Foto Barcelona via Shutterstock)

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago