Deze week begint Chanoeka, het Joodse lichtjes feest! En dit leek mij dan ook een uitgelezen kans om eens aan de slag te gaan met een recept van de Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi. Het werd een overheerlijk bijgerecht van kool met gemberroom die uit zijn nieuwste boek Flavour komt!
Tijdens mijn laatste bezoek aan London moest ik uiteraard ook weer een hapje gaan eten bij Ottolenghi. Ik word altijd zo blij van de kleurrijke gerechten en veelal groenten in de hoofdrol. Ja, voor zijn recepten heb je vaak een lange lijst aan ingrediënten benodigd. Maar het pakt dan ook telkens weer uit tot een fantastische smaakbom! Neem nu de spitskool, dat is echt een typisch winterse groente die ik niet zo vaak op het menu zet. Maar dankzij dit recept voor kool met gemberroom zijn wij thuis weer helemaal lyrisch over de kool! Dit is gewoonweg een overheerlijk recept. Wat betreft de ‘verdovende olie’: als je onderstaand recept maakt dan hou je nog genoeg over voor een tweede keer. En geloof me die gaat heel gauw weer komen!
Breng deze week dan ook een ode aan de Midden Oosterse keuken! Naast dit recept voor kool met gemberroom kun je bijvoorbeeld ook zelf aan de slag met zelf falafel balletjes maken. Maar deze gevulde Libanese wraps met gegrilde groenten zijn ook een aanrader! Ook lekker: Sabich! deze pita met aubergine, ei en hummus is een ware streetfood hit in de wording en die maak je dus ook gewoon lekker zelf!
Bestel hier de boeken van Ottolenghi:
Je hebt er even een waslijst aan ingrediënten voor benodigd, maar dit recept voor kool met gemberroom met verdovende olie is een top gerecht van de Israelisch-Britse chef Yotam Ottolenghi! Een smaakvol bijgerecht van spitskool, gember, limoen, pittige specerijen en romige kaas!
Voor de ‘verdovende olie’:
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kool met gemberroom a la Ottolenghi wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…