Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Dit is voor mij echt onlosmakend verbonden met de winter. En deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten.
Knolselderij is namelijk een echte Hollandse wintergroente. Daarnaast is knolselderij echt puree in een sjiek jasje, zeg maar. Dit is dus zelfs een recept dat je tijdens de kerstdagen kunt serveren en iedereen gaat hier echt ongelofelijk van smullen! Je kunt eigenlijk elke witvis gebruiken die je wilt. Maar ik serveerde deze knolselderij met zeebaars met knapperig vel.
Knolselderij is een heerlijke, smaakvolle groente, boordevol vezels voor een goede stoelgang. Ik gebruik hem onder andere als romige vulling voor erwtensoep. Maar ook gekookt en tot puree gestampt is knolselderij een heerlijk alternatief voor aardappels. Wist je dat deze groente ook heel veel ijzer bevat? (Tip voor zwangere dames!) Knolselderijpuree met aardappels samen zorgt voor iets meer binding en structuur in je puree. Terwijl je juist wel een hele zalvige puree krijgt. Deze knolselderij puree met zeebaars is dus eigenlijk lekker winters! Als je daar net zo dol op bent als ik: maak dan ook eens hutspot, waarbij je (een deel van) de aardappels vervangt voor knolselderij. Of hete bliksem met appels! Voor de rest behoeft dit recept niet zoveel andere groente, maar voor het oog kleed ik het bord aan met crazy pea, waterkers of bijvoorbeeld rucola sla.
De zeebaars wordt dus lekker knapperig op het huidje gebakken en geserveerd met een typisch Hollandse smaakmaker: mosterd met room(kaas). Laat het feestje op het bord maar beginnen. Check hier nog meer lekkere hoofdgerechten voor kerst!
Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten, met lekker veel vezels en die heerlijke ‘selderij’ smaak. Een mooi gerecht ook voor de feestdagen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor knolselderijpuree wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hallo Betty,
Dit recept lijkt ons echt super. Alleen werkt de link niet goed en kan ik het recept niet inzien.
Hi Jeffrey,
de post is inmiddels aangepast, dus als het goed is zou je nu het volledige recept moeten kunnen zien en printen oid.
groeten, betty