Woensdagvond is mijn vaste ‘sport’ avond en dat betekent dat manlief kookt. Dit recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst is een zeer makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Maar het is er dan ook zo eentje die ik elke week wel kan eten. Vezelrijk en boordevol proteine, maar bovenal erg lekker!

Kip met boontjes uit de wok

Kiprecepten zijn nou eenmaal favoriet van velen en deze Indische kip met boontjes uit de wok is een lievelingsgerecht bij ons thuis. Dat heeft misschien ook iets te maken met de Indische achtergrond van mijn echtgenoot. Je zet dit gerecht in een mum van tijd op tafel en je kunt er zelfs voor kiezen om aan het einde van de bereiding alles in een wok met elkaar te mixen. Maar hoe dan ook een lepeltje pindasaus hoort er gewoon bij!

Het merk Conimex heeft een groot assortiment met smaakmakers, bijgerechten en toppings uit o.a. de Indische keuken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf pindasaus maken met dit basisrecept.

Nog meer heerlijke kip recepten voor na het sporten

Kip zit natuurlijk boordevol proteine en eet ik graag na het sporten. Naast onderstaand recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst kun je bijvoorbeeld ook een van deze heerlijke kip recepten voor na het sporten maken:

Eet smakelijk in ieder geval en geniet dus heerlijk van kip!


Print

Recept: Kip met pindasaus en boontjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor kip met pindasaus, boontjes en rijst is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken. Makkelijk te bereiden en zelf de pindasaus zet je in een mum van tijd op tafel. Een doordeweekse maaltijd voor proteine en vezels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Method: wokken
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram kipfilet, in grove stukken
  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 300 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 sjalotten
  • 4 gekookte eieren
  • Ketjap Manis
  • Sambal Oelek of Brandal
  • zout & peper
  • (wok)olie

Voor erbij:

  • portie pindasaus
  • gebakken uitjes
  • 2 bosuien, in ringen
  • kroeppoek

Instructions

  1. Marineer als eerste de stukken kipfilet samen met de knoflook, een flinke scheut ketjap en 1-2 theelepels sambal naar wens. Roer goed door, breng op smaak met zout & peper en laat minstens 20 minuten afgedekt marineren.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.  Voeg een snuf zout toe en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Je kunt uiteraard ook een rijststomer gebruiken.
  3. Ondertussen ga je de sperziebonen schoonmaken (mocht dit nog niet gebeurd). Snijd de uiteinden van de boontjes en snijd vervolgens in stukjes van 3 -4 cm. Stop de sperziebonen in een hittebestendige kom of water en giet hier kokend water bij. Laat de boontjes gedurende een paar minuten blancheren. Giet daarna af en laat uitlekken.
  4. Pel de sjalotten en snijd in kleine stukjes. Verhit een scheutje wok olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde kipfilet gedurende 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak mee gedurende een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper.
  5. Serveer de gebakken kip met boontjes, rijst en pindasaus op een bord. Garneer met een gehalveerd eitje en eventueel met wat ringetjes bosui.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met maken van deze kip met boontjes en pindasaus.

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Conimex. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Gestemd!
    Ziet er lekker uit!
    Ik duim voor een Quooker voor je. Hij is zo handig!

Recent Posts

Witlof stamppot met piccalilly

Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

2 weken ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

2 weken ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

2 weken ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

2 weken ago