Vandaag heb ik wederom een heerlijk recept voor ‘leftover turkey’, namelijk gezonde kalkoen wraps cranberry en spinazie. Een heel simpel belegde wraps voor bijvoorbeeld de lunch en ideaal om overgebleven kalkoen na kerst of Thanksgiving op te maken.

Cinnabons in de slowcooker maken

Heb je Thanksgiving of Kerst gevierd met een hele gebraden kalkoen? Het gebraden vlees van deze vogel is de dagen erna nog steeds super lekker en leent zich perfect voor dit recept. Maak eens kalkoen wraps met cranberry. Je kunt tortilla wraps of groentewraps gebruiken en vullen met roomkaas, spinazie, leftover kalkoen en meer. En ik gebruikte nog een restantje cranberrysaus of cranberry compote die we ook nog over hadden. Dit maakt een heerlijke lunch voor de dagen erna! Wist je dat je met een restje gebraden kalkoen ook deze verrukkelijke Turkey Leftover tosti’s kunt maken?

Tip van Betty: Bestel aankomende kerst een heerlijke gevulde kerstkalkoen met bijbehorende bereidingswijze bij Boers&Boers. Wat je over hebt kun je natuurlijk gebruiken voor deze recepten.

Nog meer lekkere recepten met tortilla wraps!

Wraps zijn een heerlijke en makkelijke vervanger voor een boterham en dus ideaal voor de lunch. Maar deze volgende recepten met tortilla wraps zijn ook echt een aanrader. Maak bijvoorbeeld ook eens:

Geniet er van!


Print

Recept: Kalkoen wraps met cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je Thanksgiving of Kerst gevierd met een hele gebraden kalkoen? Het vlees van deze vogel is de dagen erna nog steeds super lekker en leent zich perfect voor dit recept. Maak eens kalkoen wraps met cranberry. Je kunt tortilla wraps of groentewraps gebruiken en vullen met roomkaas, spinazie, leftover kalkoen  en meer. Dit maakt een heerlijke lunch voor de dagen erna!

Ingredients

Scale
  • 1 grote (groente) tortilla wrap
  • 2 el. roomkaas
  • 12 el. cranberry sauce (bijv. OceanSpray)
  • 1 plak gebraden kalkoenfilet of 1 opscheplepel gebraden kalkoenstukjes.
  • handje verse spinazie
  • tuinkers
  • roomboter

Extra:

  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de tortilla wrap kort in een droge koekenpan op medium vuur. Laat de tortilla op een bord glijden.
  2. Verwarm de koekenpan opnieuw met een klein klontje boter. Leg hier de dikke plak kalkoen filet in en verwarm aan beiden kanten. Heb je ‘stukjes’ kalkoen over, dan kun je deze roerbakken in de boter.
  3. In de tussentijd besmeer je de tortilla met de roomkaas en lepel hier vervolgens ook de cranberry saus overheen. Verdeel de spinazie er overheen.
  4. Plaats de verwarmde kalkoen daarna bovenop en knip er wat tuinkers over.
  5. Rol de tortilla wrap dicht zoals een fajita en geniet er direct van!

Eet smakelijk!. Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kalkoen wraps met cranbery wilt gaan maken met je overgebleven gebraden kalkoen na Thanksgiving.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

11 uur ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 dag ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

2 dagen ago

Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een…

4 dagen ago

15x Tosti Recepten uit de pan, grill of oven

Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…

1 week ago

Zwitserse kaasfondue

Het is vandaag, 11 april, Nationale Kaasfondue dag! Daar staan we vandaag dan ook even…

1 week ago