Print

Recept: Kalkoen wraps met cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je Thanksgiving of Kerst gevierd met een hele gebraden kalkoen? Het vlees van deze vogel is de dagen erna nog steeds super lekker en leent zich perfect voor dit recept. Maak eens kalkoen wraps met cranberry. Je kunt tortilla wraps of groentewraps gebruiken en vullen met roomkaas, spinazie, leftover kalkoen  en meer. Dit maakt een heerlijke lunch voor de dagen erna!

Ingredients

Scale
  • 1 grote (groente) tortilla wrap
  • 2 el. roomkaas
  • 12 el. cranberry sauce (bijv. OceanSpray)
  • 1 plak gebraden kalkoenfilet of 1 opscheplepel gebraden kalkoenstukjes.
  • handje verse spinazie
  • tuinkers
  • roomboter

Extra:

  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de tortilla wrap kort in een droge koekenpan op medium vuur. Laat de tortilla op een bord glijden.
  2. Verwarm de koekenpan opnieuw met een klein klontje boter. Leg hier de dikke plak kalkoen filet in en verwarm aan beiden kanten. Heb je ‘stukjes’ kalkoen over, dan kun je deze roerbakken in de boter.
  3. In de tussentijd besmeer je de tortilla met de roomkaas en lepel hier vervolgens ook de cranberry saus overheen. Verdeel de spinazie er overheen.
  4. Plaats de verwarmde kalkoen daarna bovenop en knip er wat tuinkers over. 
  5. Rol de tortilla wrap dicht zoals een fajita en geniet er direct van!

Eet smakelijk!. Groetjes, Betty