Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu’s ga je letterlijk elke week op vakantie naar een ander land! Deze week staan de recepten in het teken van geliefde vakantieland Italië en natuurlijk verrukkelijke recepten uit de Italiaanse keuken!
Zijn jullie lekker aan het genieten van de schoolvakantie? Speciaal voor diegenen die deze zomer gewoon lekker in Nederland blijven – of alweer verlangen naar hun vakantieadres – heb ik een reeks vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En ga je gewoon in eigen keuken aan de slag met overheerlijke recepten uit dat vakantieland! Deze week staan diverse recepten uit Italië centraal. met Italiaanse recepten. Natuurlijk mag pizza en pasta niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Italië hoor!
Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Op maandagen eten we vegetarisch en dit bekende pastagerecht komt uit Sicilië. Pasta alla norma is een pasta met aubergines en een verrukkelijke tomatensaus. Geserveerd met basilicum en kaas en eventueel een glaasje ‘vino’ voor de liefhebbers. Probeer deze geliefde pasta ook zelf eens!
Bereidingstijd: 60 minuten
Wie is er niet groot geworden met pizza? Je kunt zelf aan de slag gaan met zelf pizzadeeg maken, of koop een goede groente pizza bodem in de winkel. Deze pizza ai funghi (met champignons dus) is mijn all time favoriet!
Bereidingstijd: 15 min of 1 uur (bij zelf deeg maken)
“Woensdag = gehaktdag” zeiden wij thuis altijd! En deze Lasagne Bolognese is misschien wel en van de bekendste gerechten uit de Italiaanse keuken met gehakt!
Bereidingstijd: 1 uur
In Italie kan men van heel weinig zoveel lekkers maken. Dit recept voor tortellini in brodo gaat een nieuwe liefde bij je aanwakkeren voor zelfgemaakte bouillon. Het maakt namelijk dit hele gerecht waarbij tortellini pasta in bouillon wordt geserveerd. Een heerlijke lichte maal voor warme zomerse dagen en eentje die niet mag ontbreken in dit zomerse Italie Weekmenu.
Bereidingstijd: 20 minuten
Terwijl ik hier thuis een beetje zit te verlangen naar een vakantie in Italie, krijg ik spontane zin in een risotto! Deze risotto met saffraan en spekreepjes heeft niet alleen een mooie zomers gele kleur, maar is ook nog eens heerlijk van smaak! Heel erg lekker met een groene salade voor erbij, of zelfs een stukje vlees of vis van de BBQ.
Bereidingstijd: 40 minuten
Tijdens de drukke zaterdag lekker genieten van een weekend borrel met vrienden of familie? Dan komt wat leftover risotto hier heel goed bij van pas! Je maakt er namelijk deze arancini met mozzarella van! Heerlijk om te serveren op het terras met een glaasje ‘Aperol Spritz’ erbij.
Bereidingstijd: 30 minuten (of 3 uur bij verse risotto maken)
Het recept voor deze Italiaanse Amaretti koekjes is zo eenvoudig en makkelijk om te maken. Deze amandelkoekjes of ‘bitterkoekjes’ zijn dan ook niet voor niets een van mijn favoriete koekjes uit de Italiaanse keuken en ze zijn ook nog eens glutenvrij! Check hier overigens 20 x dolci recepten om lekker van te smullen!
Bereidingstijd: 30 minuten
Tot zo ver ons mooie Italiaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Italiaanse keuken! Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Italië Weekmenu.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…