Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu’s ga je letterlijk elke week op vakantie naar een ander land! Deze week staan de recepten in het teken van geliefde vakantieland Italië en natuurlijk verrukkelijke recepten uit de Italiaanse keuken!

Weekmenu met Italiaanse recepten

Zijn jullie lekker aan het genieten van de schoolvakantie? Speciaal voor diegenen die deze zomer gewoon lekker in Nederland blijven – of alweer verlangen naar hun vakantieadres – heb ik een reeks vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En ga je gewoon in eigen keuken aan de slag met overheerlijke recepten uit dat vakantieland! Deze week staan diverse recepten uit Italië centraal. met Italiaanse recepten. Natuurlijk mag pizza en pasta niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Italië hoor!


Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!



ITALIE Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Pasta alla Norma (V)

Op maandagen eten we vegetarisch en dit bekende pastagerecht komt uit Sicilië. Pasta alla norma is een pasta met aubergines en een verrukkelijke tomatensaus. Geserveerd met basilicum en kaas en eventueel een glaasje ‘vino’ voor de liefhebbers. Probeer deze geliefde pasta ook zelf eens!

Bereidingstijd: 60 minuten


Dinsdag – Pizza ai Funghi (V)

Wie is er niet groot geworden met pizza? Je kunt zelf aan de slag gaan met zelf pizzadeeg maken, of koop een goede groente pizza bodem in de winkel. Deze pizza ai funghi (met champignons dus) is mijn all time favoriet!

Bereidingstijd: 15 min of 1 uur (bij zelf deeg maken)


Woensdag – Lasagna Bolognese

“Woensdag = gehaktdag” zeiden wij thuis altijd! En deze Lasagne Bolognese is misschien wel en van de bekendste gerechten uit de Italiaanse keuken met gehakt!

Bereidingstijd: 1 uur


Donderdag – Tortellini al Brodo

In Italie kan men van heel weinig zoveel lekkers maken. Dit recept voor tortellini in brodo gaat een nieuwe liefde bij je aanwakkeren voor zelfgemaakte bouillon. Het maakt namelijk dit hele gerecht waarbij tortellini pasta in bouillon wordt geserveerd. Een heerlijke lichte maal voor warme zomerse dagen en eentje die niet mag ontbreken in dit zomerse Italie Weekmenu.

Bereidingstijd: 20 minuten


Vrijdag – Risotto met saffraan en spekreepjes

Terwijl ik hier thuis een beetje zit te verlangen naar een vakantie in Italie, krijg ik spontane zin in een risotto! Deze risotto met saffraan en spekreepjes heeft niet alleen een mooie zomers gele kleur, maar is ook nog eens heerlijk van smaak! Heel erg lekker met een groene salade voor erbij, of zelfs een stukje vlees of vis van de BBQ.

Bereidingstijd: 40 minuten


Zaterdag – Arancini met mozzarella (V)

Tijdens de drukke zaterdag lekker genieten van een weekend borrel met vrienden of familie? Dan komt wat leftover risotto hier heel goed bij van pas! Je maakt er namelijk deze arancini met mozzarella van! Heerlijk om te serveren op het terras met een glaasje ‘Aperol Spritz’ erbij.

Bereidingstijd: 30 minuten (of 3 uur bij verse risotto maken)


Zondag – Amaretti Koekjes

Het recept voor deze Italiaanse Amaretti koekjes is zo eenvoudig en makkelijk om te maken. Deze amandelkoekjes of ‘bitterkoekjes’ zijn dan ook niet voor niets een van mijn favoriete koekjes uit de Italiaanse keuken en ze zijn ook nog eens glutenvrij! Check hier overigens 20 x dolci recepten om lekker van te smullen!

Bereidingstijd: 30 minuten


Tot zo ver ons mooie Italiaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Italiaanse keuken! Buon Appetito!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Italië Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago