Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.
Je kunt deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella serveren als diner gerecht met, als aanvulling, een groene salade erbij geserveerd. Maar hij doet het ook prima bijvoorbeeld als lunchgerecht of in dunne punten gesneden voor bij de borrel. Met zijn tri-colore kleuren is het een echte ode aan de Italiaanse keuken!
Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op hartige taarten zoals deze Italiaanse quiche met pesto! Ze zijn makkelijk om te smaken en ik vind een quiche altijd ideaal om kliekjes in te verwerken en lekker veel groenten in te verstoppen. Voeg dan ook vooral extra groenten toe die je nog hebt liggen en je anders weg zou moeten gooien. Voor extra inspiratie: kende je bijvoorbeeld ook al dit recept van Quiche met champignons, prei en blauwe kaas? Of deze traditionele Quiche Lorraine (met spekjes en uien)? Ook beieden aanraders en heerlijke hartige taart recepten om van te genieten!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.
Voor het quiche deeg:
Voor de vulling:
Extra:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella wilt gaan maken!
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
View Comments
Sojaroom of slagroom?? Welke moet ik nemen?? In de ingrediënten lijst staat slagroom, maar bij de uitleg soja..
Hi Karen,
het kan beiden gebruikt worden, maar ik zal voor de duidelijkheid er gewoon slagroom in vermelden.
Hallo Betty,
Ik wil morgen de quiche met pesto maken voor kerst.
Is deze taart voor 2 personen en welke grootte van bakvorm heb ik nodig?
En op welke temperatuur moet de oven?
Hi Ina, dit is informatie die in de recepten vermeld staat? Ik hoop dat het llemaal is gelukt?
hoewel alle ingredienten heerlijk zijn twijfelde ik aan de hoeveelheid van de eieren. ik had x3 gedaan en er stond 12 eieren. Door de rauw spinazie, aubergine en al die eieren, werd de hartige taart niet gaar, zelfs na heel lang in de oven niet. Dit was erg jammer want het was kerstavond met familie.
heb je wellicht nog tips?
Dat is jammer om te horen. Deze taart is namelijk door meerdere mensen al bereid en gegeten en die hadden geen problemen. Had je de tomaten met de snijkant naar boven bovenop de quiche gelegd? Mocht je deze namelijk in de vulling meenemen dan komt de waterige inhoud ervan ook in de eilaag terecht en wordt heel waterig.
Kan deze quiche ook met kant en klaar deeg gemaakt worden, zoals hartige taartendeeg of bladerdeeg?
Jazeker!