Soep Recepten

Italiaanse paprikasoep met tomaten

De zomermaanden zijn ideaal om je dag af te sluiten met een kop warme soep. Licht, maar een prima manier om lekker vitamientjes binnen te krijgen. Met deze aanhoudende hitte heb ik soms echt minder trek om te eten, maar let natuurlijk wel op extra vocht binnenkrijgen. Daar is deze Italiaanse paprikasoep ideaal voor!

Paprikasoep voor zomerse dagen

Dit prachtige rode kleurtje komt natuurlijk door de rode paprika en tomaten, maar deze Italiaans paprikasoep is meteen een mooi en licht zomers soepje. Ideaal om te serveren tijdens warme dagen. En wist je dat paprika ook een uitstekende bron voor Vitamine C is? Zo kom je nog eens lekker gezond de zomer door!

Nog meer zomerse soep recepten

de Italiaanse paprikasoep is niet alleen lekker tijdens warme dagen, maar is ook nog eens supergezond! Probeer bijvoorbeeld ook een Italiaanse tomatensoep met bijvoorbeeld soepstengels met spek. Maar ook een lichtgroene fetasoep met courgette. En wat dacht je van deze avocadosoep met mais en bijvoorbeeld nacho’s? Of bosuitjessoep met bloemkool. Hoe dan ook, maak er een heerlijke zomerse lunch of avondmaaltijd van!


Print

Recept: Italiaanse paprikasoep met tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 2 tenen knoflook,
  • 2 grote rode paprika’s,
  • 400 gram ‘Pomodori Pelati’ – blik ontvelde stevige tomaten,
  • 1 liter (groente)bouillon,
  • optioneel: 1 eetlepel ajvar,
  • handje verse basilicum,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten (Check dit handige filmpje: How-To paprika snijden) en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut, op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de Pomodori Pelati in een kom of diep bord en gebruik een pureestamper om de tomaten vast een beetje te pletten. Schenk de tomaten en de bouillon in de soeppan en breng de Italiaanse paprikasoep aan de kook, gedurende 10 minuten.
  3. Voeg eventueel ajvar en een klein handje verse basilicum toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer de Italiaanse paprikasoep met tomaten direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Serveer de paprikasoep met een flinke lepel Creme Fraiche of Zure room en roer dit een beetje door de warme soep voor een romige smaak.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

10 uur ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

2 dagen ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

4 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

5 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

1 week ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago