Print

Recept: Italiaanse paprikasoep met tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 2 tenen knoflook, 
  • 2 grote rode paprika’s,
  • 400 gram ‘Pomodori Pelati’ – blik ontvelde stevige tomaten,
  • 1 liter (groente)bouillon,
  • optioneel: 1 eetlepel ajvar,
  • handje verse basilicum,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten (Check dit handige filmpje: How-To paprika snijden) en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut, op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de Pomodori Pelati in een kom of diep bord en gebruik een pureestamper om de tomaten vast een beetje te pletten. Schenk de tomaten en de bouillon in de soeppan en breng de Italiaanse paprikasoep aan de kook, gedurende 10 minuten.
  3. Voeg eventueel ajvar en een klein handje verse basilicum toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer, of in een hittebestendige blender.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer de Italiaanse paprikasoep met tomaten direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Serveer de paprikasoep met een flinke lepel Creme Fraiche of Zure room en roer dit een beetje door de warme soep voor een romige smaak.