Voor deze Meatless Monday maakte ik een zeer smaakvolle Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood. Neem even de tijd om de stoofpot lekker zachtjes te laten stoven. Daardoor vermengen de smaken van de aubergine en tomaten goed met elkaar en is hij nog lekkerder!
Dat ik gek ben op de Italiaanse keuken is volgens mij wel een understatement. Heerlijk, die enorme variatie aan pasta’s, soepen, vleesgerechten en pizza’s niet te vergeten. En zo ontdekte ik afgelopen zomer in Italië deze aubergine stoofpot. Het stoofpotje doet een beetje denken aan caponata maar is toch weer heel andere en is zowel warm als koud heel lekker. Ondanks dat het 38 graden Celsius was buiten, genoot ik in de schaduw op het terras van die stoofpot met een lekker glas rode wijn ernaast. En daar had ik nu met dit heerlijk lenteweer ook wel weer zin in. Dus ik ben de keuken ingestapt en volgens mij heb ik de smaak aardig weten te evenaren!
Ik serveerde deze Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je favoriete pasta of gebakken aardappels bij serveren. Zoek je meer inspiratie voor vegetarische, Italiaanse gerechten? Niet alleen dit Italiaanse stoofpotje is een aanrader. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze heerlijke Italiaanse piadina’s met gegrilde groenten en deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus. Heerlijk voor de Meatless Mondays (of later in de week!).
Voor deze Meatless Monday maakte ik een zeer smaakvolle Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood. Neem even de tijd om de stoofpot lekker zachtjes te laten stoven. Daardoor vermengen de smaken van de aubergine, tomaten en olijven goed met elkaar en is hij nog lekkerder! Ook erg lekker met pasta overigens!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze Italiaanse aubergine stoofpot wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…