Print

Recept: Italiaanse aubergine stoofpot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik een zeer smaakvolle Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood. Neem even de tijd om de stoofpot lekker zachtjes te laten stoven. Daardoor vermengen de smaken van de aubergine, tomaten en olijven goed met elkaar en is hij nog lekkerder! Ook erg lekker met pasta overigens!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram zwarte olijven
  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. balsamico-azijn
  • 1.5 tl. gedroogde oregano
  • peper & zout
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie om te bakken
  • Evt. stokbrood om erbij te serveren

Instructions

  1. Snij de aubergine in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De olijven snij je in dunne ringen. 
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en ui totdat de aubergine lichtbruin begint te kleuren. Schep vervolgens de tomatenpuree, olijven en knoflook in de pan en bak een minuutje mee.
  3. Giet de tomatenblokjes in de pan, samen met 500 ml. water, het bouillonblokje, balsamico-azijn en oregano. Roer goed door.
  4. Zet het vuur laag en laat dit gerecht gedurende 45 minuten zachtjes stoven. Roer tussendoor regelmatig door. Snij ondertussen het stokbrood alvast in stukken. 
  5. Aan het einde van de stooftijd vermaal je flink wat peper boven de pan, breng eventueel op smaak met zout en schep nog even door. Serveer de aubergine stoofpot met de Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld en het stokbrood ernaast.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda