Met dit heerlijke zomerse weer moeten we natuurlijk wel genoeg blijven drinken. Dus zet eens een keertje homemade ijsthee met bosvruchten en munt op tafel! Niet alleen ziet het er zomers en feestelijk uit in je glas, maar het is ook heerlijk verkoelend!

Creatief met water

Tijdens warme en zomerse dagen, drinken wij thuis het liefst ‘fruitwater‘.  Zo’n kan water met fruit staat niet allen mooi op tafel, maar dankzij dat extra vleugje smaak heb je niet eens door dat je zoveel water aan het drinken bent. Tijdens het detoxen moet ik helaas ook de nodige alcoholische versnaperingen laten staan, dus dan wordt je lekker creatief met water. En hoe kun je beter je middag doorbrengen in de achtertuin, als met een ijsthee van bosvruchten en munt? Als je het glas zo ziet, zou je denken dat ik een ware cocktail zit te drinken, maar niets is minder waar. Check hier overigens nog meer verkoelende drankjes voor zomerse dagen!

Zelf ijsthee maken van kruidenthee

Zelf ben ik groot voorstander van kruidenthee en vermijd ik het liefste zwarte thee en groene thee ivm de caffeine. En was reeds groot fan van de herbal infusions en rooibos thee van  de Tea Bar in Amsterdam. Hun bosvruchten thee bestaat enkel uit stukjes gedroogd fruit en vormt dus de ideale basis voor deze gezonde en zomerse ijsthee met bosvruchten en munt.


Print

Recept: IJsthee met bosvruchten en munt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 46 glazen 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 15 gram pure bosvruchten thee, bijvoorbeeld van de Tea Bar,
  • 1 liter water,
  • optioneel:  1 flinke eetlepel honing, *
  • flinke hand bosvruchten: aardbei, kersen, blauwe bessen etc.
  • 2 takjes verse munt,
  • ijsblokjes.

(* let op: honing is niet detoxproof en kun je in dat geval het beste achterwege laten.)

Instructions

  1. Breng het water aan de kook. Roer hierna de bosvruchten thee en de honing er doorheen en laat 2 minuten trekken.
  2. Giet de thee door een zeef en stop in een grote glazen kan of fles (zonder deksel!). Laat de thee op het aanrecht afkoelen.
  3. Steek vervolgens de takken munt in de kan, dek de bovenkant van de kan af met een stuk zilverfolie en plaats de kan in de koelkast om door en door te koelen. Dit kun je zelfs een dag (of twee) van tevoren doen.
  4. Versier je glazen met wat extra bosvruchten, zoals een paar blauwe bessen en twee gehalveerde aardbeien. Vul het glas voor de rest met ijsklontjes en giet hier de ijsthee met bosvruchten en munt overheen. Steek een rietje er in en geniet!

Drink smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze ijsthee met bosvruchten wilt gaan maken.

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Ga voor meer informatie naar de disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

3 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

4 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

6 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

1 week ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

2 weken ago