Zoals jullie weten, ben ik groot voorstander van af en toe een detoxkuurtjes inlassen en uiteraard de bijbehorende detox sapjes. Vandaag deel ik dan ook een recept voor een flinke batch oranje detox juice met wortel. Alleen al van het kleurtje wordt je heel vrolijk op de vroege morgen.

Door het juicen in het sapcentrifuge of versapers, kun je grote hoeveelheid groente en fruit in een keer opdrinken. Mocht je het enkel vermalen in een blender, dan zul je een halve dag nodig hebben om dit sapje inclusief alle vezels op te drinken.

Oranje Detox Juice maken

Uiteraard zit deze oranje Detox Juice vol goede voedingstoffen en is heerlijk zacht en romig van smaak. Drink hem gerust ter vervanging van het ontbijt en je maakt zo een hele goede start van je (detox) dag!  En als je deze  oranje detox juice lekker vind, probeer dan ook eens deze Groene Detox Juice (met spinazie) en onze Rode Detox Juice (met rode bieten). Met deze drie samen kun je een heerlijke en gevarieerde detox kuur opzetten!

Kan ik Detox Juice invriezen?

Ja! Ik adviseer zowieso om je gezonde detox juices in batches te maken, want dan hoef je het juiceappraat ook maar 1 x schoon te maken. Begin dus vast met het sparen van lege jampotjes en glazen flesjes van 250 – 300 ml. De gehele batch van deze oranje detox juice giet ik direct na het persen even over in de potjes (niet te vol ivm uitzetten). Schroef de dop er op en stop in de vriezer.


Print

Oranje Detox Juice (met wortel)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zoals jullie weten, ben ik groot voorstander van af en toe een detoxkuurtjes inlassen en uiteraard de bijbehorende detox sapjes. Vandaag deel ik dan ook een recept voor een flinke batch oranje detox juice met wortel. Alleen al van het kleurtje wordt je heel vrolijk op de vroege morgen.

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 8 juices 1x
  • Category: Detox Juices

Ingredients

Scale

(Voor circa 2.0 L – goed voor zo’n 7 porties)

Ingrediënten:

  • 15 wortels,
  • 2 bleekselderij stengels,
  • 10 rode Appels,
  • 2 geschilde citroenen,
  • 2 sinaasappels,
  • flink stuk gember (bijv. 2-3 duimpjes).

Extra:

Instructions

  1. Haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Schenk over in een grote kom en roer even kort maar goed door om de verschillende lagen van de oranje detox juice goed te vermengen. Verdeel daarna de oranje juice over alle flessen/jam potjes of bakjes.
  2. Bewaar je portie voor vandaag in de koelkast. De overige porties kun je meteen invriezen voor later in de week (of maand). Vergeet svp niet om je oranje detox juice een avond van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te laten ontdooien.
  3. Deze oranje detox juice is koud het allerlekkerst!

Drink smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago