Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat er toch nog veel mensen verkouden zijn, kan het eten van kippensoep zo zijn voordelen brengen. En je trekt die kippenbouillon gewoon zelf van kippenbouten of kippenpoten. Dit is in ieder geval mijn basisrecept voor zelf kippensoep maken.
Mijn kids zijn dol op soep en daar ben ik heel blij mee! Je kunt er namelijk een flinke portie groenten in stoppen en zelfs heel handig de groentelade van je koelkast mee leegmaken. Maar met een zelfgetrokken bouillon van kip of rundvlees, inclusief botten, voeg je ook lekker wat vitamientjes, proteine en mineralen aan toe. Het is dan ook niet voor niets dat men altijd zo opknapt na het eten van soep. Hieronder dan ook een verrukkelijk recept voor homemade kippensoep maken met zelfgetrokken bouillon.
Als je eenmaal zelf homemade kippensoep gemaakt hebt en de pure smaken proeft, wil je dit waarschijnlijk wel vaker gaan doen. Wij zetten thuis standaard elke woensdag een pan bouillon op het vuur voor homemade soep. Hier zijn nog een aantal heerlijke homemade soeprecepten om van te smullen en om uit te proberen:
Een heerlijk basisrecept voor homemade kippensoep. Hier knapt een mens toch altijd van op! Je maakt een zelf getrokken kippen bouillon van kippenbouten of kippenpoten. Lekker met veel groenten en natuurlijk vermicelli.
Voor de kippenbouillon:
Voor de kippensoep:
(* je kunt uiteraard ook een voorgesneden soepgroenten pakket van ca. 800 gram gebruiken)
Groetjes, Betty
Heb je kippensoep over? Laat allereerst volledig afkoelen en stop daarna in een bak(je) met deksel. Je kunt dit gerust 3 dagen in de koelkast bewaren of vries het in voor maximaal 3 maanden. De koude soep, of zelfs bevroren blok soep, stop je simpelweg in een soeppan en – laat smelten en – breng aan de kook .
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf homemade kippensoep met zelfgetrokken bouillon wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…