We genieten deze week van heerlijk barbecue weer dus hoog tijd om een lekker barbecue recept te posten. En hebben jullie wel eens een hele vis bereid op de barbecue? Het is namelijk vrij eenvoudig, dus ik heb een te gek visrecept voor jullie gemaakt. Leg de volgende keer deze hele roodbaars op de grill die je marineert in een ‘Chermoula’ marinade voor vis en zeevruchten.
Ga eens langs zij je lokale visboer en vraag of ze een hele roodbaars voor je willen bestellen. Ik haalde de mijne bij de groothandel (Makro) en de medewerker daar maakt de vis helemaal schoon (ingewanden, schubben etc) waardoor deze thuis meteen klaar voor gebruik is. Uiteraard dien je de hele vis thuis af te spoelen en droog te deppen met keukenpapier. Daarna kun je de vis marineren met jouw persoonlijke favoriete smaakmakers.
Citrusvruchten doen het altijd goed in combinatie met vis. Maar qua kruiden kun je eigenlijk alle kanten wel op! Ga voor citroen en Italiaanse kruiden, of lekker Caribisch met limoen, paprika en pepers. Ik koos echter voor Chermoula, dat is een typisch marinade uit de Noord-Afrikaanse keuken met o.a. peterselie en koriander. Dit maakt een gerecht dat rechtstreeks uit bijv. de Marokkaanse keuken komt. Tevens dien je de vis slechts 15-20 minuten te grillen op de barbecue (of in de oven) en kun je de tussentijd gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een couscous bijgerecht.
En als je dan deze hele roodbaars op de gril hebt bereid is het heerlijk om hem te serveren met bijvoorbeeld Marokkaanse couscous of ‘smashed potatoes‘ van de barbecue. Heb je meer trek in een Caribische versie met vis, probeer dan eens de Caribische viscurry die ik op de barbecue bereid.
Een hele vis bereiden op de barbecue is super lekker. Zoals deze hele roodbaars met de Noord-Afrikaanse’ chermoula’ marinade voor vis en zeevruchten. Hou bij het bereiden van een hele vis rekening met 300-350 gram per persoon.
Voor de Chermoula marinade:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Officieel bereid je de chermoula marinade met een vijzel. Maar voor het gemak koos ik voor een foodprocessor. Je kunt de marinade in een afgesloten bakje maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor hele roodbaars op de barbecue.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…