Zet eens een hartige taart op het (kerst)menu! Deze Britse Fish Pie is een prachtige dikke hartige taart met vis en een romige vulling met doperwtjes, wortel en aardappels. Dit is een echte smeuïge winterse taart om te delen met het gezin maar ook bijzonder leuk om te maken! Tot het moment van aansnijden is het echt een verrassing wat je binnen aantreft namelijk!
Als er een ding is dat ik steevast bij Harrods in Londen haal, dan zijn het wel ‘meat pies‘. Kleine hartige taartjes met gesloten bovenkant en met een vleesvulling. Ik weet dat deze er ook zijn met een vulling van zachtgegaarde vis. Met het oog op de feestdagen besloot ik dan ook om een gesloten hartige taart met vis te maken. Puur om jullie te inspireren met een bijzonder gerecht met vis. Enne, die taart ziet er ook nog eens mooi uit op tafel! In deze Fish Pie gebruik ik mijn gouden driehoek van wortel, doperwtjes en aardappels die in veel ovenschotels terugkomen. Het zijn groenten die wij namelijk standaard in huis hebben en die beide kinderen ook graag eten. Maar je ziet deze combinatie ook terug bij het maken van deze shepherds pie met lamsvlees, maar is ook lekker in deze cottage pie met rundergehakt! Ja die Britten weten wel hoe je een geweldige ovenschotel maakt!
In Engeland is men tevens dol op gefrituurde vis en friet. Deze Fish ‘n Chips zijn inmiddels wereldwijd bekend en geliefd en maak je ook eenvoudig zelf klaar.
Weet jij wat het verschil is tussen een hartige taart of quiche? In dit blogartikel leg ik dat even haarfijn uit en dan begrijp je meteen waarom dit geen quiche met kabeljauw genoemd kan worden. Neemt niet weg dat dit recept een heel fijne is om van te smullen! Voor de vulling maak ik een soort bechamelsaus van room, bloem, slagroom en bouillon. Het is een lekkere dikke romige saus die de vis en groenten lekker bij elkaar brengt en elke hap zacht op de tong maakt. Misschien ben je nog op zoek naar een bijzonder recept met vis voor de feestdagen? dan gaat deze hartige taart met vis het uitstekend doen! Serveer de Fish Pie als hoofdgerecht met een kleine groene salade erbij! Ook lekker als aperitief of hoofdgerecht voor de feestdagen: een hartige taart met zalm en prei, waar iedereen een puntje van krijgt. Krijgen jullie ook zo’n zin in Kerst?
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor hartige taart met vis – ook wel een Fish Pie genoemd.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…