Lunch recepten

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteïne. Dit recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfort food. Serveer de Levantijns hartige havermoutpap met bijvoorbeeld spinazie, kikkererwten en bosui en je hebt een pap om van te smullen!

Hartige havermoutpap maken met kikkererwten en spinazie

Ben jij net als ik een fan van ontbijten met havermoutpap? De zoete varianten met fruit zijn inmiddels een begrip, maar wist je dat je ook een hartige havermoutpap kunt maken? Serveer met extra proteïne zoals kip, eieren of peulvruchten. Een snufje zout of bouillonblokje voor de smaak, net als kruiden en specerijen. Zo ontstond ook dit recept voor een soort Levantijnse hartige havermout met kikkererwten, gember, knoflook, kurkuma en spinazie. Stuk voor stuk favorieten die samenkomen tot een hartige maaltijd pap. Die je zowel al stevig ontbijt, maar ook lunch of avondeten kunt serveren.

Nog meer heerlijke (hartige) havermoutpap recepten

Naast onderstaand recept voor een heerlijke hartige Levantijnse havermoutpap kun je op deze website nog veel meer heerlijke (Hartige) recepten met havermout terugvinden. Bekijk in ieder geval hier mijn video met Basisrecept en tips voor havermoutpap maken. En proef gerust ook een van deze recepten:


Print

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteine. Dit vegetarische recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfortfood. Serveer de havermout bijvoorbeeld met spinazie, kikkererwten en bosui.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt of lunch
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram kikkererwten uit blik of stazak (netto gewicht)
  • 50 gram volkoren havermout
  • ½ blokje kruidenbouillon
  • 300 ml water of (plantaardige) melk
  • 1 tl. fijngehakte gember
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 tl. kurkuma
  • ½ tl. (gemalen) komijnzaad
  • ½ tl. chilipoeder
  • 50 verse spinazie *
  • 1 eetlepel koriander blaadjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • ¼ citroen, in partjes
  • zwarte peper

Instructions

  1. Spoel kikkererwten uit blik of zak altijd even goed na. Je kunt er voor kiezen de kikkererwten even apart te verwarmen in een laagje water, giet af en laat uitlekken. Eventueel losgekomen velletjes kun je dan ook weggooien. En anders serveer je ze dus gewoonweg koud in dit gerecht.
  2. Stop havermout, verkruimeld bouillonblokje, water of melk, gember, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder in een klein pannetje. Breng aan de kook op middelmatig vuur en laat een paar minuten zachtjes koken tot een Levantijnse hartige havermoutpap.
  3. Schep de pap in een serveerkom of diep bord en leg hier direct de blaadjes spinazie op * en leg er de (warme) kikkererwten bij.
  4. Top dit gerecht af met een snuf vers gemalen zwarte peper, de koriander, bosui en partjes citroen om er boven uit te knijpen.
  5. Ook lekker: bestrooi met sesamzaadjes of lepel er zelfs wat tahini (=sesampasta) overheen!

Eet smakelijk!

Notes

*De verse spinazie eet je in dit recept dus ‘rauw’. Nu zal het wel wat slinken zodra je dit bovenop de hete havermoutpap legt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de spinazie apart te wokken in een koekenpan met (kruiden)olie als je dat wilt. Of doe dit als je bijvoorbeeld enkel deelblokjes diepvries spinazie in huis hebt.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Levantijnse Hartige Havermoutpap met kikkererwten en spinazie.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Turkse Gevulde Aardappel (Kumpir)

Kumpir is een Turks street food gerecht en bestaat uit een grote gepofte aardappel met…

23 uur ago

Aubergineballetjes met couscous en champignons

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze aubergineballetjes met couscous, champignons en walnoten gemaakt. Een…

2 dagen ago

Bloemkool curry met aardappel (Aloo Gobi)

Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten…

5 dagen ago

10x Recepten met OREO koekjes

In Amerika wordt vandaag (6 maart) National Oreo Cookie Day gevierd. Maar omdat het brosse…

6 dagen ago

Tostada met pulled jackfruit (video)

Het is #tacotuesday, maar tijdens de Nationale #weekzondervlees maken we er iets heel bijzonders van.…

1 week ago

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Dit jaar vind de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 3…

1 week ago