Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteïne. Dit recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfort food. Serveer de Levantijns hartige havermoutpap met bijvoorbeeld spinazie, kikkererwten en bosui en je hebt een pap om van te smullen!
Ben jij net als ik een fan van ontbijten met havermoutpap? De zoete varianten met fruit zijn inmiddels een begrip, maar wist je dat je ook een hartige havermoutpap kunt maken? Serveer met extra proteïne zoals kip, eieren of peulvruchten. Een snufje zout of bouillonblokje voor de smaak, net als kruiden en specerijen. Zo ontstond ook dit recept voor een soort Levantijnse hartige havermout met kikkererwten, gember, knoflook, kurkuma en spinazie. Stuk voor stuk favorieten die samenkomen tot een hartige maaltijd pap. Die je zowel al stevig ontbijt, maar ook lunch of avondeten kunt serveren.
Naast onderstaand recept voor een heerlijke hartige Levantijnse havermoutpap kun je op deze website nog veel meer heerlijke (Hartige) recepten met havermout terugvinden. Bekijk in ieder geval hier mijn video met Basisrecept en tips voor havermoutpap maken. En proef gerust ook een van deze recepten:
Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol proteine. Dit vegetarische recept bevat vele smaakmakers uit de Levantijnse keuken en staat garant voor pure comfortfood. Serveer de havermout bijvoorbeeld met spinazie, kikkererwten en bosui.
Eet smakelijk!
*De verse spinazie eet je in dit recept dus ‘rauw’. Nu zal het wel wat slinken zodra je dit bovenop de hete havermoutpap legt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de spinazie apart te wokken in een koekenpan met (kruiden)olie als je dat wilt. Of doe dit als je bijvoorbeeld enkel deelblokjes diepvries spinazie in huis hebt.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Levantijnse Hartige Havermoutpap met kikkererwten en spinazie.
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…
Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…
Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…
Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…
Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit…