Ontbijt Recepten

Halloween havermoutpap met bananen spookjes

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

Ontbijten met paarse Halloween havermoutpap

Het ontbijt zorgt voor een goede start van je dag en een havermout ontbijt is eigenlijk een van de beste opties om mee te beginnen. Havermout zit boordevol vezels, eiwitten en is (van nature) glutenvrij. Tijdens Halloween wordt er vaak behoorlijk wat afgesnoept, dus deze mama bedacht een lekker en voedzaam ontbijt om mee te beginnen. Het resulaat is deze paarse havermoutpap met bananen spookjes. De paarse kleur wordt verkregen door blauwe bessen mee te koken. Niet alleen mooi voor de kleur, maar zo tik je ook meteen die porties fruit aan op de vroege morgen. De spookjes maakte ik van gehalveerde bananen en pure chocolade. Klinkt stiekem een beetje als een duivels ontbijtje, maar wist je dat pure chocolade een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Lekker van genieten dus!


Nog meer Halloween (ontbijt) recepten

Ik denk dat ik jullie niet meer hoef uit te leggen dat Halloween echt een van mijn favoriete feestdagen is! Deze paarse Halloween havermoutpap met bananen spookjes zijn ook grote favoriet van mijn dochter! Maar wij maken gerust nog meer griezeligs lekkers klaar voor het Halloween ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Halloween kaneelbrood met bloederig glazuur. Brrrrrrrr! Maar de kleine meid (4 jaar oud he) helpt ook heel goed mee met het maken van deze krokante vleermuizenkoekjes. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!


Print

Recept: Halloween havermoutpap met bananen spookjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: halloween
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gram (fijne) havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el maple syrup (optioneel)
  • ½ tl kaneel
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen

Voor erbij:

  • ½ banaan
  • 25 gr pure chocolade, fijngehakt
  • spuitzakje
  • suikeroogjes

Instructions

  1. Stop de havermout, lijnzaad, eventueel maple syrup, kaneel en blauwe bessen in een steelpannetje. Giet hier de amandelmelk bij en breng het geheel aan de kook.
  2. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur. Blijf tussendoor steeds roeren om aanbranden te voorkomen. Fijne havermout dient 4- 5 minuten zachtjes door te koken.
  3. Ondertussen stop je de chocolade in een spuitzakje. Schenk heet water in een ruime mok en hang hier het spuitszakje in.
  4. Tip van Betty: die mooie paarse kleur in mijn Halloween havermoutpap krijg je door de blauwe bessen te pletten. Gebruik hiervoor een aardappel puree stamper (als je die hebt) en stamp hiermee de pap even kort maar goed aan. Het dieprode-paarse bessensap mengt zich met de pap en zorgt voor een beetje paarse kleur. Je kunt ook altijd nog paarse voedingskleurstof toevoegen als je de kleur nog meer intens wilt maken.
  5. Snijd halve bananen in de lengte door en leg deze op de pap. Dit worden de spookjes. Kneed het spuitzakje met verwarmde chocolade even goed door en knip een puntje af. Decoreer nu de ogen en de mondjes van de spookjes en eventueel nog wat extra ogen op de pap. De overgebleven chocolade knijp je uit onder de spookjes als ‘schaduw’.
  6. Decoreer je Halloween pap naar wens met suikeroogjes en nog wat extra verse blauwe bessen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze paarse halloween havermoutpap met bananen spookjes.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago