Vandaag heb ik deze kleurrijke en gezonde groentestoof met okra op het menu gezet. Serveer hem met rijst, aardappels of couscous en je hebt weer een tropisch, vegetarisch maaltje op tafel staan deze Meatless Monday. Zoals een echte stoof betaamt heeft dit gerecht wel even bereidingstijd nodig dus hou hier rekening mee.
Tijdens verschillende reizen heb ik okra op het menu zien staan én veelvuldig gegeten. In Ghana maakten ze er bijvoorbeeld een stoof van om te eten met banku, op Sri Lanka at ik okra curry en op Curaçao verwerken ze okra graag in soep (ook wel jambo genoemd). Betty heeft ook regelmatig een groentestoof met okra in Egypte gegeten. De eerste keer dat ik okra at, in Ghana, moest ik wel even wennen… Wanneer je okra namelijk lang kookt wordt het een slijmerige substantie en dat moet je maar net lekker vinden. Ik herinner me nog dat ik op Curaçao een kom jambo bestelde en de kokkin vroeg of ik wel wist wat ik dan bestelde. Haha, jazeker! De smaak is uniek en ontzettend lekker. Dus ging ik thuis lekker aan de slag met deze groentestoof met okra.
Nu zag ik okra ook regelmatig hier in de Nederlandse supermarkt liggen, maar bij de Toko hebben ze het zeker. Hoog tijd om er een lekker recept mee te maken zoals deze groentestoof met okra. Wist je dat deze groente veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B, C, kalk, vezels en ijzer bevat? Een kleine superfood dus! Maar uiteraard heb ik nog meer (vegetarische) groente stoofpotjes voor je op de site staan. Ga bijvoorbeeld ook voor deze stoofpot met linzen en aardappel. Zo voedzaam en lekker! En wat dacht je van het bekende Loubye Bzeit – een Libanese stoofpot met snijbonen. Daarnaast is deze paddenstoelenstoof met knolselderij puree ook een echte aanrader! Geniet er heerlijk van dus!
PrintIn (Noord) Afrika is men dol op de groente Okra! Het is favoriet voor stoofpotjes en ik maakte er dus ook een heerlijk recept voor een vegetarische groentestoof met okra en peulvruchten mee. Serveer met couscous en de smaakervaring is helemaal compleet!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
PS. Heb je een beetje over? Vooral bewaren en de dag erna weer opwarmen! Vaak is een stoofpot dan nog lekkerder…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…
In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
View Comments
Spannend :D zelf ben ik het nog niet tegengekomen in de supermarkt, maar heb er eigenlijk ook nog niet echt opgelet. Zal het dit maal eens in het oog houden ;)
Hi Eline,
en dat is toch het leukste dat ik vind aan deze blog: jullie kennis te laten maken met nieuwe en lekkere dingen. Ik wordt wekelijks ook nog verrast! :-)