Breng je een bezoek aan een expositie in de Jaarbeurs? Ga je naar een musical in het Beatrix Theater? of wil je afspreken rond Utrecht Centraal Station? Ga dan een lekker hapje eten of borrelen bij deze restaurants in de buurt. Check deze tips voor 8x eten bij de Jaarbeurs Utrecht.

Jaarbeurs Utrecht en Beatrix Theater

Naast het Jaarbeurs terrein heb je namelijk een pittoreske haven met leuke restaurantjes. Hier is het zomers ook heel goed vertoeven in de (vroege) avondzon, op een van de vele terrasjes. Op Fico na, hoef je hier hier geen hoogstaande restaurants, te verwachten. Maar wel prima gerechten met goede prijs/kwaliteit. Lekker eten bij de Jaarbeurs, het Beatrix Theater en dat op minimale loopafstand.

8x Eten bij de Jaarbeurs Utrecht

(op alfabetische volgorde)


1. Bar Beton CS  (€)

Bar Beton heeft meerdere vestigingen in Utrecht. Deze Bar Beton gelegen op het centraal station (Stationshal 9, 1e verdieping) van Utrecht is een goede plek om af te spreken voor de lunch of na het werk. De kaart is niet zeer uitgebreid, denk aan soep, brood en salades. Savonds kun je nog kipsate of een burger extra bestellen, maar de gerechten zijn voor de rest prima. Vergeet hier overigens niet een stukje Carrotcake te bestellen. Is namelijk de beste van Utrecht 🙂


2. Beers & Barrels  (€)

Dit restaurant staat garant voor verschillende bieren en lekker eten van de gril. Denk aan burgers, (halve) kippetjes, bites, taco’s en meer. Een lekker Amerikaans restaurant dus, met een kekke en hippe inrichting. Als je wilt eten bij de Jaarbeurs is de Beers & Barrels vestiging aan de Veilingkade nr. 177 op slechts een paar minuten loopafstand. In centrum stad vind je er namelijk nog een.


De verfijnde gerechten bij FICO Urban Kitchen

3. Fico Urban Kitchen (€/€€)

Voorheen stond Fico bekend als Italiaans eten 2.0. Maar nu het een internationale kaart voert is het een ware wereldreis van verfijnde gerechten. Het niveau ligt er hoog, het interieur is er tof en gelegen aan het water, aan de Veilinghavekade 14. En fine dining restaurant, met een prachtige urban inrichting en veel glas, dus goed uitzicht.


4. Metro City Kitchen (€ / €€€)

De nieuwste aanwinst in deze buurt zijn eigenlijk twee restaurants in een! Bij Metro City Kitchen kun je laagdrempelig genieten in de DownTown Deli. Heerlijk vertoeven tijdens de brunch, lunch of diner, inclusief groot terras in het zonnetje. Maar op de vide kun je genieten van fine dining in het Uptown gedeelte. Zo is er voor ieder wat wils aan het Jaarbeursplein nr. 15.


Asian streetfood @ Miyagi & Jones

5. Mr. Miyagi & Jones (€)

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant een combinatie van typisch Aziatische en Amerikaanse keuken. Je schuift hier aan voor heerlijk streetfood en er is werkelijk voor ieder wat wils. Lekker om te delen of om zelf een meergangen menu samen te stellen. Miyagi & Jones is niet voor niets de hotspot voor eten bij de Jaarbeurs. Het ligt er dan ook direct naast aan de Veemarktplein 42.


6. Pesto (€)

Gelegen aan het water, met een mooi terras voor de deur, vind je de Pesto aan de Veilinghavekade 59. Een relaxte plek voor een apperitivo met zelfgemaakte hapjes. Denk aan foccacia brood, pesto’s, soepen, salades en vlees of vis. Tussen 16.30-18.30 uur is het Happy Hour en betaal je slechts 5 euro voor als het (kleine) lekkers voor bij je drankje.


Smakelijke burgers @ Restaurant RUIG

7. RUIG (€)

Wederom een heerlijk burger adres en ook direct naast de Jaarbeurs geleden (Het zijn de buren van Miyagi & Jones). De service bij RUIG is vriendelijk en vlot, dus ideaal als je op tijd moet zijn voor je theater voorstelling of de film in het naastgelegen Kinepolis theater. Kom die heerlijke ruige burgers proeven aan de de Veemarktplein 43-44.


8. The Green House (€)

Dit gloednieuwe restaurant is sinds deze maand geopend en sluit je meteen in je hart. Bij the Green House wordt een groot deel van de groente en kruiden boven of naast het restaurant gekweekt. En anders betrokken bij lokale leveranciers. Hier past men het 80\20 principe toe: 80% groente en slechts 20% vlees, gevogelte of vis. Een heel mooi urban farming concept, temidden van de hoge torens van glas, staal & beton in dit Jaarbeurs gebied. Je vind The Green House aan de Croeselaan nr. 16.


80\20 concept @ The Green House

Tot zo ver onze favoriete plekjes voor eten bij de Jaarbeurs of omgeving Beatrix Theater.Mocht je zelf ook een leuk adres weten in deze buurt deel het dan met ons in de comments hieronder.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago