Nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw soepje! Deze maand is de groene feta soep mijn favoriet. Lekker licht en uitermate geschikt om te eten met warm weer.

Groene feta soep een ware vitaminebom!

Deze groene feta soep is ideaal om restjes groene groente in te verwerken. Mijn favorieten zijn spinazie en courgette, maar je kunt hem ook prima maken met sla, bleekselderij, komkommer etc. Zo wordt deze groene feta soep een ware vitaminebom! En door de toevoeging van basilicum past de soep ook helemaal thuis in mijn Italiaanse blog-thema van deze maand. Serveer bijvoorbeeld met een lekker vers gebakken bruin bolletjeof maak er soepstengels omwikkeld met spek bij.

Tijdens een detox

Deze groene feta soep is ook ideaal om te bereiden tijdens een detox of een voedselzandloper levenswijze, want hij bevat geen gluten of vlees. En daarnaast is deze groente soep ook gewoonweg erg lekker en een smakelijk hartig tussendoortje! En je zet hem echt in een handomdraai in elkaar!

Print

Groene Feta Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 minutes
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse

Ingredients

Scale
  • 1 ui,
  • 1 courgette,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 handjes verse spinazieblad,
  • 700 ml (kippen)bouillon,
  • 100 gram feta,
  • 10 basilicumblaadjes,
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar.

Extra benodigdheden:

  • Staafmixer

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Schil en was de courgette, en snijd het vruchtvlees in (grove) blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan op hoog vuur. Voeg de uien toe bak in 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu naar middelhoog en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  4. Voeg het spinazieblad toe en laat nogmaals 2 minuten doorkoken.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Verkruimel de feta boven de pan en voeg samen met de basilicum toe. Breng de groene feta soep weer aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken.
  7. Pureer de groene feta soep daarna nogmaals met de staafmixer (om de laatste brokjes feta fijn te malen) en breng op smaak met zout, peper en eventueel Ajvar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 2 tot 3 personen

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit soepje smaakte heerlijk!
    Volgende keer maak ik een dubbele portie zodat we de dag erna er ook nog van kunnen genieten

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago