Categories: Smoothie Recepten

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

Afgelopen week kwam deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) al een aantal keer voorbij op de blog. Het is een van mijn favoriete detox drankjes en een goed alternatief voor een kopje koffie.

Hoewel je ook groente/fruit juices in de blender kunt maken, heeft het juicen van de ingrediënten een groot bijkomend voordeel: de vitamientjes worden super snel opgenomen door het lichaam.  En dat kun je tijdens een detox kuur maar al te goed gebruiken.

Groente-, en fruitsap maken

Dankzij een goed juice apparaat maak je heel envoudig zelf groent-, en fruitsap. Deze grote hoeveelheid groente en fruit kun je dan heel gemakkelijk in een keer opdrinken. Mocht je een hele berg groente en fruit enkel in een blender stoppen, dan zal je een halve dag nodig hebben om dit sapje inclusief alle pulp en vezels weg te kunnen kauwen en opdrinken.

Groene Detox Juice maken

Uiteraard zit deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) boordevol vitamientjes en krijg je er een heerlijk fris groen tintje bij! Het recept is afkomstig van Detox Coach Jaqueline van Lieshout. Dankzij haar boeken ben ik groot fan van detoxen geworden en heb ik weer een hoop geleerd over het lichaam ontgiften. Uiteraard deel ik deze favoriete groene detox juice ook met jullie! En als je deze lekker vind, probeer dan ook eens deze Rode Detox Juice.

Detox Juice invriezen

Ik maak meestal op zondag een flinke batch voor de komende week. Hiervoor heb ik dan ook een hele voorraad met jampotjes en glazen flesjes van 250 – 300 ml. De gehele batch Glass of Fresh Juice verdeel ik hierover, dop er op en gewoon invriezen.

Print

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 8 porties
  • Category: Detox Juices

Ingredients

(Voor circa 2.5 L – goed voor zo’n 8 porties)

  • 1 grote zak spinazie (ca 600 gram),
  • 1 bos bleekselderij stengels,
  • 10 granny Smith Appels,
  • bosje verse peterselie  (ca 20 gram),
  • 3 geschilde limoenen,
  • 2 geschilde citroenen,
  • 1-2  komkommers,
  • flink stuk gember (bijv. 2-3 duimpjes).

Extra:

 

Instructions

 

  1. Haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Schenk over in een grote kom en roer even goed door. Verdeel daarna de juice over alle flessen/jam potjes of bakjes.
  2. Een portie kun je op de bereidings dag in de koelkast bewaren of dus meteen nuttigen. De andere porties zou ik invriezen voor later in de week (of maand). Niet vergeten het potje met juice een avond van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te laten ontdooien.
  3. Deze groene detox juice is koud het allerlekkerst!

Drink smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Goede middag Annemiek,
      het kan, maar ...

      Een juicer perst enkel de sappen uit de ingredienten en de pulp gooi je weg. Daarom wordt de juice ook snel opgenomen door het lichaam, want je drinkt het als water, geeft het direct voedingstoffen en is makelijk verteerbaar.
      Bij het blenden krijg je wel alle stoffen binnen, net zoals je elk item op zich zou kauwen en opeten. Maar dan heeft je lichaam ook meer moeite met de opname ervan.
      Juicen is dus ideaal voor harde groente en fruit. En de smoothies (in de blender) kun je het beste toepassen op zacht fruit en groente.

      Probeer het gerust, zou ik zeggen, of vergelijk het verschil
      Succes!

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

9 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

1 dag ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago