April doet wat hij wil! En ik gelukkig ook! We hebben heerlijke zomerse dagen achter de rug en het is juist dat zonnetje op je kop dat je innerlijke mens doet ontwaken.

Het was een maand van letterlijk wakker worden en besluiten dat het anders moest. Niet voor niets ben ik de #bikinibodychallenge2015 gestart. En het is toch weer een prachtige maand geworden hoor! Lezen jullie mee in het fotodagboek van April 2015?

Vrolijke Paashaas

Helaas,  ook ik ontkom er niet aan: Paasdagen met de families! Gelukkig houden zowel mijn als Dylan zijn familie van lekker eten. Dus trokken we letterlijk alles uit de kast EN de oven om het iedereen lekker naar zijn zin te maken tijdens de paasdagen!

Of het nu om een geweldige Paas Kip gaat, geverfde eieren, afgebakken broodjes of vers geperst sinaasappelsap… Het was heerlijk… een beetje teveel heerlijk eigenlijk… Ik heb blijkbaar niet alleen last van ‘ Kerst-Kilo’s’, maar ook van ‘ Paas-pondjes’    🙂

De Peanut Bar in Utrecht

Utrecht is weer een hotspot rijker! De afgelopen weken ben ik aardig bezig geweest met het oerwoud in de achtertuin kappen. Daarmee heb ik ook tientallen vogeltjes spontaan dakloos gemaakt. Iedereen is inmiddels veilig ondergebracht in die ene overgebleven heg. En uit complete schuldgevoel overwegingen heb ik daarom maar een ‘ Peanut-bar’  in mijn achtertuin geplaatst. En blijkbaar is deze enorm favoriet in de buurt!

De ‘Angry Birds’ hebben maar lieft 5 (!) potten pindakaas in de afgelopen maand leeggegeten… Dylan heeft me nu wel gevraagd om aub over te stappen naar het Euroshopper merk voor pindakaas. Wellicht moet ik me ook maar gaan aanmelden als restaurant bij Iens.nl .

Eten bij Odessa Pizza & Grill

De liefde van de man gaat door de maag. Het liefst vergezeld van een paar biertjes, pizza en vlees. Daarom brachten Dylan en ik afgelopen maand een bezoek aan Odessa Pizza & Grill in Amsterdam.

Heerlijk vertoeven op een boot in Zeeburg. En uiteraard weer erg lekker gegeten. De glimlach op bovenstaande foto spreekt boekdelen.

#Metrokomtbijjeeten

Ik kom in de krant! Blij verrast was ik met het berichtje dat Metro bij mij kwam eten! Zo wordt de halve woonkamer/keuken ineens verbouwd door de fotograaf en vraagt de journaliste mij het hemd van het lijf.

Het was immers een prachtige dag, de sfeer zat er goed en het eten was verrukkelijk! Eind Mei komt het artikel uit.  (Update:  Klik hier om het artikel terug te lezen)

#bikinibodychallenge2015

Het zal jullie niet compleet ontgaan zijn, maar April is tevens de maand waarin mijn #bikinibodychallenge van start is gegaan! Nog net op tijd voor de zomer! Het valt mij op dat ik tijdens deze gezondere en sportievere dagen mijn hakken steeds vaker inruil voor gympies en vaker gesignaleerd wordt in een sportieve sweater.

Dat laatste doe ik natuurlijk express, want ik heb er tijdje niet meer in gepast! (ehh, die dingen zijn toch van stretch?!) Wil je meer lezen over de #bikinibodychallenge? Klik dan hier.  En wil je zelf meedoen? Hou dan zeker de eetdagboeken in de gaten voor gezonde inspiratie en tips!

Vita Coco Bootcamp in Utrecht

Deze foodie heeft weer een nieuwe hobby: Sporten in de buitenlucht! Dankzij het 7days7ways programma van Vita Coco, kon ik kennis maken met het fenomeen: Bootcamp! Gelukkig in een park bij mij in de buurt (geen excuses meer Betty!)

En van dat sporten in de buitenlucht krijg je me toch een hoop energie! Dylan merkte het meteen, bij thuiskomst! Dus dit ga ik vaker doen! Wie van jullie doet er ook aan Bootcamp?

Pure Leaf Ice Tea Truck

En zo was ik op een vrijdag rustig aan het werk op ons nieuwe kantoor (mijn ‘andere’ werk) en kwam er plots een foodtruck van Pure Leaf Ice Tea het terrein opgereden. Of ik even de nieuwste Ice Tea wilde komen proeven?!

Daar zeiden ik en mijn collega’s natuurlijk geen nee tegen! Even een korte break in het middagzonnetje. De vrij-mi-bo begon al vroeg en binnenkort ga ik jullie hier nog meer over vertellen!

Koningsdag anno 2015

De afgelopen twee decennia bracht ik het Oranje feest altijd door op de Vrijmarkt. En vervolgens kon ik Koninginnedag lekker bijkomen en uitslapen van de avond daarvoor. Vorig jaar bracht ik zelfs een bezoek aan Leeuwarden om het Koningsdag weekend te vieren. Maar dit jaar had ik er even geen tijd voor. Niet omdat ik mijn Belastingaangifte moest doen of zo.. Maar gewoon omdat ik even weer op adem moest komen.

De afgelopen maand is het zo druk geweest, zowel met de blog, als met het regelen van de verhuizing van mijn andere werk. En dat na al die weken/maanden die ik in mijn eigen nieuwe huis heb gestopt. Dus tijdens het Koningsdag weekend 2015 heb ik twee dagen in een pyama rondgelopen  (serieus!), hebben vrienden en familie voor mij gekookt, ben ik naar de Sauna geweest, heb ik mij even goed onder handen laten nemen door een masseur..  en WEG is weer al die stress! Wat kan een mens toch opknappen van een kleine time-out zeg!

Explore Utrecht Meet Up

Als echte Utregger volg ik natuurlijk ook de blog Explore Utrecht, voor leuke hotspots, evenementen en de Weekend Guide (aanrader!) voor mijn stadsie. De dames achter de blog zijn super gezellig en altijd wel in voor een feestje of gekke bekken trekken! Tijdens de Explore Utrecht Meetup brengen zij zelfs lokale ondernemers en bloggers met elkaar in contact, door middel van bijeenkomsten en workshops.

Ik grap altijd maar dat ik alleen voor het eten kom, maar ondertussen leer ik ook een hoop tijdens de sessies. Afgelopen week was het dus weer dolle pret en absoluut tijd voor een ‘Duckface Selfie’ (#dulfie?!?) samen met Explore Utrecht blogster Samantha en Alicia van de GrapeDistrict in de Twijnstraat. Houd de website van Explore Utrecht in de gaten als je een volgende keer ook de meetup wilt bijwonen.

Kookworkshop met Smulpaapje

Met het oog op aankomende moederdag werden mijn mamma en ik  uitgenodigd voor een brunch in het Inspiratiehuis 20/20. In de grote kookstudio van Neff gingen wij zelf aan de slag met heerlijke brunch gerechten van Susan Aretz . Op haar blog Smulpaapje.nl blogt Susan heerlijke recepten voor ouders met kinderen. Maar ook over kindvriendelijke restaurants!

Susan heeft onlangs een kookboek uitgebracht met familierecepten voor grote en kleine smulpaapjes! WIj hebben alvast mogen voorproeven en binnenkort maak je kans op een gesigneerd exemplaar van het boek: ‘Wat eten we vandaag?’ 

Eten bij In Den Rust Wat

En tot slot, mijn favoriete bezigheid van de dag: gewoon lekker eten! Deze keer reisde ik af naar Rotterdam, om te eten bij het verstopt juweeltje:  Restaurant IDRW !

Tijdens een persdiner mocht ik vast het, onlangs gerenoveerde, Restaurant In Den Rust Wat komen bekijken. Het diner werd tot in de puntjes verzorgd, inclusief heerlijke wijnen  (Hallo Cheatday!) Uiteraard heb ik uitgebreid foto’s voor jullie gemaakt, en er een review over geschreven.

Ik hoop dat jullie ook een leuke (en eigenzinnige) maand hebben gehad. Fingers crossed voor een Mei maand, boordevol zon en sportieve dagen in de buitenlucht! Doen jullie mee?

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betty,

    Leuk om te lezen dat je bij het reorganiseren van je tuin ook rekening houdt met de vogels. Er moet me echter een ding van het hart... gewone mensen-pindakaas bevat veel teveel zout en andere stoffen die voor vogels niet heel goed zijn. Er is speciale vogel-pindakaas in de handel die beter geschikt is voor onze 'gevederde vriendjes'. En dat hoeft niet heel duur te zijn. De Action heeft bijvoorbeeld een eigen merk, die goed betaalbaar is...

    Hartelijke groet,
    Angela

    • Hi Angela,

      dank je wel voor je berichtje. En ik ga eens een kijken bij de Action.
      Bedankt voor de tip!
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago