Persoonlijk

Eetdagboek Week 17 (#bikinibodychallenge2015)

Ik heb de eerste week van de #bikinibodychallenge2015 overleefd! En kijk terug op een succesvolle week in mijn eetdagboek. Om mijn lichaam een flinke afval boost te geven, mocht ik deze week enkel groente, fruit, noten, zaden en een stukje kip/vlees of vis van mezelf eten. Lekker back to basic en erg lowcarb.

Pasta, rijst, brood en aardappels zijn voorlopig even van tafel, totdat ik weer ga opbouwen. Nogmaals, ik ben geen dieetiste en eet volgens een eigen strijdplan met gezondere gerechten en meer beweging. Uiteraard kunnen jullie hier de afgelopen week nalezen en hopelijk inspiratie voor jezelf uithalen!

Een gouden tip voor elke start van de dag: Begin je ochtend met je ogen uitwrijven, en een groot glas water drinken! Vul die verbruikte water voorraad (zweten etc.) na het slapen lekker aan, en stil zo alvast de ergste trek in de ochtend.

Eetdagboek Maandag:

Hallo Maandag! Hallo #bikinibodychallenge2015 uitdaging! We beginnen deze dag met lekker veel eiwitten en proteine:  magere kwark, 1/2 banaan in plakjes, en een klein handje blauwe bessen. Om wat extra omega 3 aan te vullen gaat er nog een eetlepel hennepzaad overheen. En 2 theelepels rauwe cacao nibs..  gewoon omdat ik zo dol ben op chocolade! Daarbij drink ik een glas Gember Thee van Clipper en een ‘Glass of Fresh Juice’.  Dat laatst is juist bedoeld om een beetje te detoxen en gewoon een hele goed start te maken tijdens mijn challenge.

Tijdens de lunch, op mijn werk,  eet ik een restantje gekookte kipfilet in stukjes, met een 1/2 avocado in blokjes, 1 tomaat in plakjes, 2 handjes rucola sla en 1 gekookt ei in plakjes. De salade breng ik op smaak met olijfolie, peper, zout en een snufje kerriepoeder. Je zou eventueel de olijfolie kunnen vervangen door 1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise. Na afloop neem ik lekker nog een flinke kop kamille thee.

Tijdens het welbekende vieruurtje eet ik een banaan en een shotje espresso. Het liefst zou ik helemaal kappen met koffie, maar het is een drukke dag en ik moet even mijn koppie er bij houden.

Savonds kom ik thuis en merk dat ik eigenlijk nog niet eens trek heb. De verzadiging na al dat eiwitrijke voedsel, is dus nu al duidelijk merkbaar. Savonds staat Taughetti Bolognese op het menu: een heerlijke pasta bolognese, maar dan met tauge in plaats van pasta!  Voor het slapen gaan nog lekker een kop sleepytime thee en lekker vroeg naar bed!

Eetdagboek Dinsdag:

Deze ochtend start ik met twee minuten lang ‘ Jumping Jacks’! Zo wordt ik even goed wakker, en na mijn douche ben ik helemaal verfrist! Bij het ontbijt wederom een ‘ Glass of Fresh Juice ‘, in plaats van een kop koffie! Dit sapje was echt een verslaving tijdens mijn eerdere detox kuur en is nu een prima bron van extra vitamientjes! Het ontbijt bestaat wederom uit kwark maar dit keer met rood fruit (uit de diepvries), chiazaadjes, blanke amandelen en lijnzaad. Met name dat laatste werkt heel bevorderend voor de stoelgang.

Tegen elven weet ik nog steeds de koffie te weerstaan en neem een Vita Coco lemonade om even goed mee te hydrateren.

Deze morgen had ik thuis twee eitjes gebakken in kokosolie. Dus tijdens de lunch op mijn werk geniet ik van een broodloze uitsmijter-ham-kaas en een salade van rucola en avocado. Zo rond het bekende vier-uurtje neem ik een appel en een espresso.

Omdat ik deze eerste week van de challenge geen rijst/pasta/aardappels eet, wordt de kipsate van vanavond een beetje anders als normaal:  Heerlijke gewokte stukjes kipfilet, met prei, sperzieboontjes en een eigengemaakte pindasaus. Het was om van te smullen!

Eetdagboek Woensdag:

Vandaag lekker een thuiswerkdag en om Dylan een beetje te belonen, voor zijn actief meedoen in deze challenge, maak ik gezonde chocolade mousse als ontbijt. Ja, echt waar! Het recept komt tevens morgen online. Heerlijk met een kopje groene thee. Tegen elven heb ik zin in een kop koffie, maar neem toch maar een glas Glass of Fresh Juice, boordevol vitamientjes! Mijn huid zal me er later dankbaar voor zijn!

Tussen het bloggen door maak ik een kleine Salade caprese met tomaat en mozzarella. Zodra mijn eten wat gezakt is ga ik voor 3×5 minuten op de crosstrainer. Om de bloedcirculatie even goed op gang te helpen. Het apparaat staat nu naast mijn bureau thuis en werkt aardig confronterend tijdens het bloggen. Later op de middag neem ik een kopje groene thee en snack eet ik lekker wat geschrapte worteltjes.

Deze avond staat een gezonde portie vis op het menu:  Pagasiusfilet met Provenciaalse kruiden en gestoomde broccoli roosjes. Tijdens het afvallen adviseert iedereen juist om meer Omega 3 vetten binnen te krijgen, dus zo ben ik al weer goed op weg! Voor het slapen gaan enkel nog een kop Sleepytime thee en de week is alweer doormidden

Eetdagboek Donderdag:

Nog een blogdag! Deze ochtend heb ik iets te vaak op snooze moeten drukken, want blijkbaar heb ik grote moeite om wakker te worden. Het is nu dag 4 van mijn challenge en kijk eerlijk gezegd een beetje raar uit mijn ogen. (Beetje last van detoxen, denk ik..)

Gelukkig is Dylan zo lief om een omelet met spekjes voor me te maken. (Lekker lowcarb!) En daar drink ik een tarwegrasshotje met amandelmelk en een kop thee bij.

Omdat ik nogal wat sinaasappels in de fruitmand heb liggen, besluit ik om een nieuw smoothie recept te bedenken. Bloemkool is een echte voorjaarstopper! Dus het idee voor een bloemkoolsmoothie met citrusvruchten was dan ook gauw geboren!

Tegen het einde van de middag spring ik op de fiets naar het Griftpark, want VitaCoco en de Bootcamp Club organiseren een bootcamp in de buitenlucht.

Het is nog heerlijk zonnig buiten en ook al was het zwaar afzien voor deze onsportieveling, was het trainen in de buitenlucht geen straf! Ik vond het zelfs heel bevrijdend en wil volgende week eigenlijk weer gaan!

Eenmaal thuis maak ik heerlijke ijsbergslawraps met een huisgemaakte kipkerrie. (Het recept komt binnenkort online!) Voor het slapen gaan neem ik nog een whey-shake, in de hoop morgen een stuk minder spierpijn te hebben.

Eetdagboek Vrijdag:

Helaas, ik wordt wakker met superveel spierpijn. Het wordt dus even doorbijten vandaag! Voor het ontbijt maak ik een glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en smeer hier wat geitenkaasspread op. Samen een whey-shake met rauwe cacao heb ik weer genoeg energie om mijn vrijdag op kantoor door te komen.

Tegen het einde van de ochtend komt een foodtruck van Pure Leaf het terrein opgereden. Ik mag als een van de eerste in Nederland de nieuwe Pure Leaf Ice Tea uitproberen, maar hier lezen jullie komende week meer over! Daarna is het tijd voor de lunch. Ik ben vanmorgen zo gefocussed geweest op mijn spierpijn, dat ik spontaan mijn eten in de koelkast thuis heb laten liggen. Dus tijd voor ‘ damage control’ : 2 rijstwafels met eiersalade en 1 rijstwafel met 30+ kaas en plakjes tomaat.

Eenmaal thuis, eet ik de kliekjes van gisterenavond op: ijsbergsla wraps met huisgemaakte kip-kerrie (die had ik dus thuis in de koelkast laten staan). Na afloop nog een kop kamille thee en lekker op tijd naar bed.

Eetdagboek Zaterdag:

Allereerst lekker uitgeslapen! En daarna een brunch op bed:  Soya yoghurt met frambozen, blauwe bessen en amandelen. Voor erbij een kopje koffie en pure chocolade tabletje. Ondertussen blijf ik de rest van de middag lekker in bed liggen om met Dylan plannen te gaan smeden voor onze bruiloft!  (Echt leuk!)

Mijn oom en tante vieren vandaag tevens hun 25-jaar huwelijks jubileum, dus tegen het einde van de middag hebben wij een familie-BBQ. Omdat mijn challenge voornamelijk uit lowcarb maaltijden bestaat, werd dit niet een groot probleem voor mij. Kipspiesjes, kipkluifjes en runder-hamburgers van de grill, werden gecombineerd met een salade en vers fruit. En dat ging prima. Zelfs de wijntjes en champagne had ik ingeruild voor Spa Rood. Ik ben trots!

Eetdagboek Zondag:

Wederom een heerlijk dagje uitgeslapen en ik merkte dat mijn spierpijn van afgelopen donderdag nu echt aan zijn einde is! Tijd om dus weer even 3×5 minuten op de crosstrainer door te brengen!

De brunch bestaat vandaag uit heerlijke fluffy ‘ scrambled eggs‘ met pancetta en tomaat. En hier drink ik een gember thee bij.

Tegen drieen geniet ik nog van een kleine late lunch: gewokte champignons, prei en geitenkaas! (Een dergelijk recept vind je hier. )

S’avonds hebben wij nog een verjaardag op het menu staan, waar ik heb gesmuld van een flinke kom paprikasoep. Geen brood of soepstengels genomen, want ik bewaarde mijn ‘cheat-momentje’  voor een heerlijk stukje semi-zoete kaastaart (zonder bodem) met mandarijntjes! En oh wat kan een mens dan genieten van zo’n stukje!

Eenmaal thuis neem ik nog lekker een kop bosbessenthee met gojibessen en dan is de eerste week van mijn #bikinibodychallenge2015 alweer voorbij. Eindstand na 1 week:  -/- 2.5 kilo !

Hoe staat het met jullie #bikinibodychallenge? Hebben jullie ook de kans aangepakt om deze week meer te bewegen? 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Oooh wat een heerlijke (eet-)week! Ik ben ook bezig met een bikinibodychallenge, waar ik een combinatie heb gemaakt tussen verschillende dieeten. Vooral veel eiwitten en weinig koolhydraten, maar ik heb daarin niet zulke lekkere maaltijden als jij hebt! Dus ik ga een weekje achter je aanlopen & deze heerlijke maaltijden toevoegen in mijn #bikinibodychallenge!
    Succes met week 2!!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago