Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze kleurrijke stoofschotel met gnocchi en paprika op het menu staan. Ik kan dus heel blij worden van een goede stoofpot: zo’n pruttelende pan op het vuur en een heerlijke geur die zich door het huis verspreid. 

Winterse Gnocchi met paprika stoof

Klinkt deze winterse gnocchi met paprika stoof als muziek in de oren? Dan heb ik uiteraard meer inspiratie voor stoofschotels. Eerder maakte ik dit vegetarische stoofpotje met kikkererwten en champignons, en deze groentestoof met okra. Beide aanraders om zo’n heerlijke ruikende keuken te creëren! 😉

Gebakken Gnocchi

Het recept voor deze gnocchi met paprika stoof bestaat uit twee delen. Je maakt namelijk een heerlijke stoofschotel van de paprika’s en serveert deze met gebakken gnocchi. Ik vind dat altijd veel lekkerder dan gnocchi koken zoals op de verpakking altijd wordt gesuggereerd als bereidingswijze. Gebakken gnocchi krijgt zo’n lekker knapperig, bruin randje.

Maar je kunt natuurlijk naar eigen wens variëren met bijvoorbeeld rijst, aardappels of pasta passen hier ook heerlijk bij. Serveer de gnocchi met paprika stoof als bijgerecht bij een stukje vlees, gevogelte of vis. Maar speciaal voor de Meatless Monday ga je liever voor een stukje vegetarisch ‘vlees’ of wat Parmezaanse kaas er bovenop!


Print

Recept: Gnocchi met paprika stoof

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vegetarische bijgerecht is heerlijk tijdens de koude wintermaanden. Een stoofpotje van paprika’s geserveerd met gebakken gnocchi

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 1 uur, 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 paprika’s (bijv. 2 rode, 1 gele, 1 groene),
  • 2 rode uien,
  • 250 gram cherrytomaten,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 400 gram tomatenblokjes,
  • 500 gram gnocchi,
  • 100 gram olijven,
  • 2 laurierblaadjes,
  • Een handje zonnebloempitten,
  • Plantaardige olie om te bakken,
  • Peper en zout.

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne halve ringen. Was de paprika’s en snij de zaden en zaadlijsten eruit. Snij in de lengte in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaten.
  2. Giet flink wat olie in een hapjespan; zo’n 3-4 el. Voeg de ui en paprika toe en bak voor zo’n 20 minuten door op laag tot middelhoog vuur. De groenten moeten niet gaan kleuren, maar vooral lekker zacht worden. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de cherrytomaatjes toe. Schep door elkaar en bak nog eens 5 minuutjes zachtjes door.
  3. Vervolgens giet je de tomatenblokjes erbij, samen met 150 ml. water. Ook voeg je de laurierblaadjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je de pan op het laagste vuur en plaats je er een deksel op.
  4. Laat de stoof voor 60 minuten stoven. Tussendoor roer je regelmatig. In de laatste 15 minuten zet je een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm daar nog wat olie in. Bak de gnocchi in 15 minuten rondom aan, tot het een lichtbruin korstje krijgt.
  5. Proef de paprikastoof en voeg naar eigen wens zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren. Serveer de paprikastoof met de gnocchi en de olijven en zonnebloempitten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: een stoofpotje smaakt soms wel nog lekkerder de dag erna omdat de smaken dan nog meer met elkaar vermengd zijn. Heb je dan ook over? Bewaar goed afgesloten en warm de dagen erna nog eens op. Dit kan met de gnocchi (die is de dag erna alleen niet meer knapperig) of serveer er een ander bijgerecht bij voor de variatie.

Liefs, Nanda 

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago